Slike satova koji mi se sviđaju

Zagore! Bas dobra ova mornarica, sila prava.

*

688793d1335197309-russian-mig-cockpit-clock-operation-c-b_5.jpg

Molnija 3602

Ajd...

Ne znam jeli ovaj bio na forumu,a ako nije evo copy/paste:

CASE MATERIAL: HANDFORGED STAINLESS DAMASCUS STEEL
CASE BACK: Sapphire Display Case Back in standard configuration
CASE DIAMETER: 44mm
CASE HEIGHT: 13.50mm flat sapphire front glass / 15.50mm with 2mm double domed sapphire front glass / 17.50mm with 4mm SUPER domed sapphire glass
CASE LENGTH: 52.80mm
WR: 2000M / the WR was officially certified by German test laboratory
CROWN: 8mm screw down type
DIAL: 4 different dials
HANDS: 2 different handsets
MOVEMENT: SWISS ETA 2892-2, Automatic, 28.800 bph, Power Reserve 42h, Hacking Second
STANDARD ACCESSORIES Handmade 5mm thick black HORWEEN calf leather strap and H2O CNC DLC buckle
Italian rubber strap
Hex screw driver
Watch box with 4 compartments
Warranty Card
OPTIONAL ACCESSORIES 5mm thick and ultra strong H2O SS bracelet with hex screws and MICRO-ADJUSTMENT clasp
Additional outer watch cases
Custom handmade 5mm thick Italian calf leather straps with different stitching and color

Cijena je $5000, LE od 5 komada.

h2o-orca-dress-stainless-damascus-003-800x800.jpg
H2O ORCA DRESS STAINLESS DAMASCUS STEEL / LIMITED TO 5 PCS.

Ovo su neke sare po kucistu?

Kao što napisa joppa,damaskni čelik iliti čelik napravljen od dvije vrste čelika(mekši i tvrđi). Ovakve šare se dobiju kada se čelici kovanjem i prelamanjem stope pa bude i po par stotina slojeva.
Damaskni čelik je istovremeno i čvrst(dobro drži oštrinu zbog tvrdog čelika) i žilav(ne puca zbog mekog čelika).
Nekad je bio exkluziva,dok ga danas skoro svi prave.
Na ebay imaju gotove oštrice za sitne pare ali nije nekakav kvalitet.

Zagore pravi si vintage fanatik! Ne kazem ... ukusi nam se dosta cesto poklope. I meni se opasni svidjaju 6139 i 6138.

^ja sam ogroman fan Bauhaus satova i stalno pratim da li ce neki novi da izleti, mada to nije cest slucaj. Ovaj mi se nesto ne svidja, bas mi deluje jeftino. Rodina odaje mnogo bolju zavrsnu obradu + je mehanik i jefinija je.

Back