"Svet Satova" limited edition sat

cena je problem.treba traziti nesto sto je realno da mozemo kupiti bar 20-30 komada.ovako nema nista.

Mislim da si u pravu. Tesko da ce po toj ceni moci da se skupi dovoljan broj komada. Ova varijanta sa 90-100 evra bi sa te strane bila mnogo povoljnija. A da li bi bilo dovoljno zainteresovanih za takav sat je opet druga prica.

Slažem se sa Žaretom i Jagošem. Kako god okrenemo, ipak imamo samo nekoliko mišljenja, a raniji pokušaji da se odradi sat su pali u vodu, pri čemu je cena svakako bila jedan od većih problema. Znam da bi bilo lepo da je mehanički sat, odnosno automatik, ali svakako da nećemo imati i jare i pare. Uostalom, da bi cela priča uspela, moramo da čujemo još mišljenja.

Ja sam ipak za mehanički (automatik) sat... I to navijam za Obris Morgan Explorer varijantu :)
No, obzirom da treba poručiti minimalno 40-50 komada, što ipak, složićete se samnom nije malo, hajde da se dobrano prebrojimo pre bilo kakve temeljnije odluke.

Dobro jutro!
Slazem se, treba da se prebrojimo!
OM Explorer izadje otprilike 210-212 EUR, zavisi od odnosa EUR-USD. Cena ViDi je otprilike 90. Koeficijent je 2.3.
Prijatan dan!

Jako lepo smo mi to zamislili, pa poceli odmah "crtati" kakav bi sat hteli, pa moze ovo, pa moze ono. I Neša i zma a i jos neke kolege dobro predlazu. Mislim da bi bilo dobro prvo ustvrditi cenu sata do koje se misli ici. A onda posle pokusati sa "crtezima" i zeljama slusatelja. Jer nismo svi iste platezne moci, pogotovo u ova turbulentna vremena.
Ako bi cena bila pristupacnija, a sat odgovara nasim zeljama, verujem da bi bilo vise zainteresovanih pa i samim tim veca kolicina u nabavi. Sto opet SS stavlja u poziciju da mogu lakse pregovarati. Danas u celom svetu kolicina diktira cene proizvoda.
I primetio sam da se ne javlja puno clanova foruma sa predlozima ili da se ukljucuju u raspravu.
Neša je tu najaktivniji....Nešo, pa te stoga molim da postavis anketu do koliko bi para trebao da kosta SS sat. Mozda ce se tada ipak vise clanova ukljuciti u to.

Slažem se sa Mariom. Možda čak da postavimo tri pitanja (max)?

Recimo:
1. Do koliko para biste uzeli LE SvS sat? <300EUR>
2. Da li biste bili zainteresovan za VIDI sat do 100EUR? <Y>
3. Da li biste bili zainteresovan za OM E sat do 300EUR (kada se obračunaju carina + PDV )? <Y>

Iako ja nisam zainteresiran za formuske satove (na wusu sam odustao od svih) evo čisto jedan prijedlog da netko Chipa kontaktira i da se proba sa aevig kvarts modelom:
Corvid Quartz Field Watch | Aevig

Sa 119eur nije preskup, dostava se može vjerovatno i u Hr organizirati pa se netko zaleti autom i pokupi ih da se izbjegnu dodatna davanja.

Jako lepo smo mi to zamislili, pa poceli odmah "crtati" kakav bi sat hteli, pa moze ovo, pa moze ono. I Neša i zma a i jos neke kolege dobro predlazu. Mislim da bi bilo dobro prvo ustvrditi cenu sata do koje se misli ici. A onda posle pokusati sa "crtezima" i zeljama slusatelja. Jer nismo svi iste platezne moci, pogotovo u ova turbulentna vremena.
Ako bi cena bila pristupacnija, a sat odgovara nasim zeljama, verujem da bi bilo vise zainteresovanih pa i samim tim veca kolicina u nabavi. Sto opet SS stavlja u poziciju da mogu lakse pregovarati. Danas u celom svetu kolicina diktira cene proizvoda.
I primetio sam da se ne javlja puno clanova foruma sa predlozima ili da se ukljucuju u raspravu.
Neša je tu najaktivniji....Nešo, pa te stoga molim da postavis anketu do koliko bi para trebao da kosta SS sat. Mozda ce se tada ipak vise clanova ukljuciti u to.

MMario, preneo sam adminima ovu ideju. Pošto ne učestvujem direktno u nabavci ovog sata, ovim će se pozabaviti admini.

...mislim da se sa cenom od preko 200e ipak samo "delje ražanj" kako Neša reče. Mnogo je članova koji u tom cenovnom rangu već imaju zacrtanu kupovinu , a kako će proći nedoumica sa željama i LE SS , ko to može da zna.
Inače , takodje mislim da bi mehanika bolje prošla (matic, navijač).

Svako ima svoje mišljenje, pa tako i ja. Po meni, rusi nemaju konkurenciju kada je forumski sat u pitanju... jeftin, dugotrajan, mehanički, univerzalan promer....etc....etc.... Da li bih naš LE pre uzeo nekog rusa za 60-80e ili OM-a za 200 i kusur e , odgovor je svakako rus.

Šteta što se Meranom ne oglašava....:(

Bas sam pricao sa Bigmagom oko Meranoma. Nazalost mislim da im engleski nije jaca strana i da na mailove bas i ne odgovaraju. On je na kraju stupio u kontakt sa njima tako sto ih je pozvao u Rusiju. Zato je mozda najbolje resenje da ih nazove neko ko zna ruski. Mozda ZMA?

Dobro je sto je ponovo pokrenuta tema oko forumskog sata.Podrzavam svaki predlog,sugestiju.Svakako bi bilo dobro napraviti neku anketu oko cene,modela.Licno sam za automatik verziju.Bilo bi dobro da je cena pristupacnija samim tim bi bio veci broj narucilaca.

Upravo tako. Anketu ko je za, do koliko love i koju marku ili model preferira.
I ja sam za rusa, narocito Amfibiju (bez datuma), tesko da ce izaci iz 60-80 evra, mozda ce pre biti 80-100 evra. Ali ako se obratimo meranomu trebalo bi bar okvirno imati zamisao o kolicini. Nakon toga na osnovu neke skice zatraziti ponudu.

Slažem se sa Mariom. Možda čak da postavimo tri pitanja (max)?

Recimo:
1. Do koliko para biste uzeli LE SvS sat? <300EUR>
2. Da li biste bili zainteresovan za VIDI sat do 100EUR? <Y>
3. Da li biste bili zainteresovan za OM E sat do 300EUR (kada se obračunaju carina + PDV )? <Y>

Ankete na ova pitanja su pokrenute. Slede njihovi LINK-ovi:

http://www.svetsatova.com/forum/f64...li-le-svet-satova-sat-10584.html#.VBnKLS6Swww

http://www.svetsatova.com/forum/f64...a-vidi-sat-do-100-eur-10585.html#.VBnKjy6Swww

http://www.svetsatova.com/forum/f64...do-300-eur-carina-pdv-10586.html#.VBnKmy6Swww

Pozivam sve zainteresovane da se pridruže glasanju.

Pozz!

Svakako treba još pričekati, ali sudeći po broju glasova na anketama za LE sat , daleko smo od naručivanja.....

Svakako treba još pričekati, ali sudeći po broju glasova na anketama za LE sat , daleko smo od naručivanja.....

Da, zato sam i predlozio ankete, cisto da se vidi interes i brojnost clanova koji bi to hteli. A svi znamo da cena odredjuje "pravila igre". A i samim tim da prvo treba odrediti cenovni prag.

Back