"Svet Satova" limited edition sat

Svaka cast umbri na radovima, meni sve vala svi svidjaju :D

Ovo sto je Vladan predlagao je vec uradjeno jednom, izdanje White Radio Room-a Vostok.

Ljudi su se skupili dizajnirali cifer i voila eto satova, mozda to ne bi bila losa prva verzija zajednickog sata, a i mislim da bi se 99% aktivnih clanova moglo skupiti da kupi isti (cijene su im sa postarinom isle oko 65 eura)

Evo kako je to izgledalo finalno:

jh8qhk.jpg

o.
Nego, moja ideja je bila da S. Vladanu natovarimo još jedan posao na vrat, a to je da definiše i postavi zasebnu anketu po ovom pitanju. Inače nam ne gine tapkanje u mestu.

U redu...znači u pripremi je anketa. :)

Pa,logika govori da bi tako trebalo.
Eto,gazda je predložio Seiko SKX 007
Ja sam predložio bilo koju Amfibiju
Da sačekamo još nekoliko konkretnih predloga pa da organizujemo glasanje.

Pa,logika govori da bi tako trebalo.
Eto,gazda je predložio Seiko SKX 007
Ja sam predložio bilo koju Amfibiju
Da sačekamo još nekoliko konkretnih predloga pa da organizujemo glasanje.

Znači, ako sam dobro shvatio, uzelo bi se kućište od nekog postojećeg modela sa njegovim mehanizmom i kazaljkama i u njega bi išao cifer za koji se zajedno odlučimo?! U redu, to bi onda bio 80% već poznat model. Da li se odustalo od nezavisno proizvedenih kućišta u kompletu sa kazaljkama i staklom, (čak i obostranim)...to bi mnogo više bio unikatan sat koji ne bi ličio na neki već poznat?! A ne vidim neke velike razlike u ceni takvog kućišta i odgovarajućeg mehanizma...recimo ETA2824-2 košta negde oko 70-80 eura, kućišta ima od 50-200 eura...sa našim ciferom izašlo bi se na možda i manje od 300E.

Last edited:
Eto, ko kaze da je komplikovano i tesko, dogovorili smo se: Amfibija sa bezelom od Seika i Umbrinim ciferom. Gotovo, zatvaraj temu. :lol:

Bicu ozbiljan i konstruktivan na dalje.....

Evo šta Gazda Sima kaže o sopstvenom satu:
Opšti utisak

Po mom mišljenju, i pored nekoliko kozmetičkih falinki, sat je odlična kupovina – odlična završna obrada kućišta, odlična čitljivost, pristojan kaiš, dobra luminescentnost i, pre svega, izuzetna tačnost – za $110 mislim da teško može bolje. Ko želi entry b-uhr za male pare, mislim da je Ticino savršen izbor!
dial6IMG_8122.jpg

To je, definitivno, moj predlog (pogotovo spram cena / kvalitet odnosa).
Tako da za sad imamo četiri:
Seiko
Steinhart
Amfibija
Ticino

Da li bi i ovaj mogao da udje u kombinaciju, ako niste gadljivi na TI. ;)

Pa neka onda Umbra maestro odradi svoje. ;)
M8WF.jpg

CITIZEN PROMASTER AUTOMATIC DIVERS TITANIUM WATCH NY0054-04E

$ 130-160 Za ovu kintu, tesko da moze da se nadje bolji diver.
Treba proveriti koliko bi ovde dosao kad bi se narucilo preko predsavnika za Citizen.

_KPK6569fa.jpg

_KPK5518si2.jpg

_KPK5515cl2.jpg

Pozz

Koji je prečnik ovog ovog Ticino sata? Zar nije nešto oko 44-45mm?
Jes' da još nije bilo glasanje,ali verujem da će većina biti za 40-42mm.

Hm, da. 44.
Ali ovo su ionako ad hoc predlozi, retorički, diskusije radi... dok ne dobijemo pravu anketu.
Ako se ista dogodi možda rezultat pokaže da ima prostora za dva ili tri različita modela u isto vreme. Zašto da ne, ako bi neki cenzus bio 30 primeraka, npr.

Last edited:
I ja sam pocela da belezim vase predloge za anketu. Ova dva posta sa nabrojanim pitanjima i odgovorima su svakako od pomoci.

Ocekujte ih uskoro... mislim na ankete...

Pozdrav!

Nadam se da ovo nije off...
Ideja o pravljenju sata Svet satova je odlicna, podrzavam je 100%.

Hteo sam samo da vam pokazem kakav je sat pre 5-6 godina za neku Novu godinu delio Kulturni centar Novog Sada.
Kao sto vidite na slikama kazaljke su identicne onima na satu na Petrovaradinskoj tvrdjavi, a ciferplat sa logoom Kulturnog centra i gradovima pobratimima po ivici.
Nije mi poznato koliko je primeraka napravljeno, pretpostavljam 20 do 50 komada.
Cena je, verujem, bila veoma pristupacna, jer je u njemu kvarcni mehanizam Ronda sa 1 jewelom.

Attachments

• PL 1.jpg
    PL 1.jpg
    239.6 KB · Views: 130
  • PL 2.jpg
    PL 2.jpg
    278.4 KB · Views: 113
Vukasova ideja za Ticino mi se, naravno, svidja, jedino sto mislim da mozda moze u tom slucaju i jeftinije da se prodje, ako se naruce delovi posebno. Mislim da se sada u Ticino ugradjuju Miyote automatici, ali sam ja prezadovoljan i ovim Hangzhou Unitas klonom, a pretpostaljam da je jos jeftiniji od Miyote.

Ali, mislim da je Shibumijev predlog (Citizen Promaster) do sada najbolji i da je tu odnos cena/kvalitet najbolji!

Pozdrav svima,

i hvala na mnostvu predloga. Posao me pritiska pa nisam stigao da se aktivno ukljucim u diskusiju i prokomentarisem sve predloge. Veceras sam se prvenstveno bavio razdvajanjem tema i kopiranjem poruka (znam, znam ja sam kriv...).

Ja sam nekako i dalje najvise zagrejan za Seiko SKX007, najvise zbog toga sto ima sportski-elegantan dizajn, i moze se nositi u raznim prilikama, za razliku od odlicnog Citizen divera koji je ipak preglomazan za neku kosulju.

Pogledajte ovu fotografiju pozajmljenu za WUS-a i recite mi da li sam u pravu:

Seiko SKX007.jpg

Specifikacija sata

Model : SKX007
Type : Diver
Metal : Stainless Steel
Movement : Automatic
Caliber: 7S26B (21 Jewels)

Stainless steel bracelet.
Water resistant 200 meters.
Unidirectional bezel
Screw in crown.
Day/Date display

Case width: 43mm
Case thickness: 13mm
Lugs width: 22mm

Cena: <200 EUR
Sta mislite?

P.S. Kada prikupimo dovoljno predloga, definitivno cemo napraviti anketu.

Nema sta lep Seiko, licno za ovu varijantu ja bih vise voleo nemca, oni su mi manje zastupljeni, pa bi mozda nasi satovi bili interesantniji i specificniji nego seiko:)

Last edited:
Dajte tu anketu.
Ovako nema fer-pleja jer Seiko je ponuda koju je nemoguće odbiti.
Sve mi miriše na to da će priča da se završi ovako nekako. Što možda i nije loše.

SSeiko.jpg

Back