Seiko SNZG15J1 i (ne)tacnost - iskustva
Pozdrav svima, nisam dugo bio na forumu, drago mi je da je i dalje vrlo aktivan
Lomim se ovih dana da pazarim pomenuti Seiko, oprobao bih mehanicke satove konacno a prelep je u kombinaciji sa nekim koznim kaisem. Takav pilotski look vec duze vreme zelim, podseca na skuplje satove koji mi se mnogo svidjaju kao Alpina Heritage Pilot recimo.
Moje prvo pitanje je, koliko je ovakav mehanizam 'neprijatan' za koriscenje, u smislu da svakih 10-ak 15 dana ne mogu pouzdano da se oslonim na njega? 5 minuta razlike u dolasku na posao nije mala stvar u vecini firmi..
Da li bi to postalo preveliko cimanje, u razmisljanju da li je tacan, da moram svakih par dana da ga namestam na tacno vreme itd.. Pretpostavljam da i to sigurno ima svojih drazi.
Takodje me interesuje ovo 'hardened' mineralno staklo i kakva su iskustva na duze staze. Na mom safirnom nemam nista, izgleda isto kao prvog dana, mada sam ja generalno pazljiv oko tih stvari. Da li bi za par godina, od obicnog ciscenja stakla recimo dzemperom, majicom, mogle da se stvore ogrebotine?
I za kraj ako smem, ako se odlucim na kupovinu, gde bi u BG-u mogao da nadjem fine kozne kaiseve za prihvatljive novce. I da li neka od Sense radnji u bg-u ima izlozen ovaj model..
Hvala unapred.