Da, palo mi je i to na pamet ali kako ja to laički gledam nekako mi je odstupanje sa +2 na +20 previše drastično da bi to bio razlog.. Ne znam.. Evo nakon 27h jos uvek na +1. Nisam nosio sat od juce, stoji na stolu u "normalnom" položaju cifer gore, navijanje juče jednom i danas jednom na krunicu.
Evo nakon 5 dana sat na +3sec, nocu ostavljam u polozaju krunica gore. Nesto razmisljam tih par dana kada je isao i do +20 dnevno ostavljao sam sat u kuhinji pored frizidera pa mozda ga je i fridz poremetio.. Uglavnom trenutna preciznost mi je i vise nego ok!
Ako imaš aplikaciju za praćenje tačnosti proveri koliko je + ili - na ruci a koliko u nekoliko položaja kada ga ostavljas preko noći i tako nadoknadjuj razliku
Aplikacija za praćenje sata! Da budem iskren nikad čuo a ni vidio. Ako neko ima snage ili volje da mi objasni šta je i kako funkcijonise. Izvinjavam se na mojoj ne upućenosti. Pozdrav.
Aplikacija za praćenje sata! Da budem iskren nikad čuo a ni vidio. Ako neko ima snage ili volje da mi objasni šta je i kako funkcijonise. Izvinjavam se na mojoj ne upućenosti. Pozdrav.
U suštini, meriš odstupanje sata od poznate reference (time server ili GPS vreme) u raznim položajima. Potrebno je samo da uključiš merenje u trenutku kada je sekundara na nuli, a minute i sate podesiš ručno. Ovo nije aplikacija koja na osnovu zvučnog signala meri frekvenciju i odstupanje.
Nasao sam par aplikacija ali u suštini mjeriš odstupanja od sata koji je digitalan( sat na tel ili slično). Ako sam dobro shvatio!
Iznenadio sam koliko mala odstupanja ima SW 200 u satu koji imam. Bukvalno manja nego 4130 mehanizam. Jedina razlika je sto rezerva snage u SW 200 je 38 sati i kad dodje pred kraj tad počne da odstupa vise.
Da napisemo ovde- Da li je neko imao iskustvo sa ''lepsi'' aplikacijom za iphone? Ta aplikacija meri magnetizam pomocu senzora koje ima sam telefon. Na youtube cak postoji i video na kanalu Chrono24 na kome se preporucuje za merenje namagnetisanosti sata, kao i kako demagnetizovati pomocu demagnetizera. https://youtu.be/-ODu91ZUeVI
Ja sam je instalirao, podesio po uputstvu, i isprobao na svojim satovima. Od 6 testiranih, ukupno 4 pokazuje da su namagnetisani a 2 nisu. Ono sto mi je zanimljivo je cinjenica da su upravo ti namagnetisani precizniji od ovih koji navodno nisu. Posebno je zanimljivo da su i kvarcni modeli prikazani kao namagnetisani a i oni su prilicno precizni. (+ - 1 do 3 sekunde mesecno bez obzira na to da li su rezultati prikazali magnetizam ili ne) Kod automatika, namagnetisani je uvek plus 4, a ovaj koji nije je plus 9 dnevno...
I sada se postavlja pitanje, da li je uopste pouzdana ova aplikacija iako je na ''glasu"? I da li se namagnetisani sat ponasa zapravo tako? Po mom misljenju i istrazivanju odstupanja bi morala biti daleko veca, ili gresim?
Upravu si, odstupanje namagnetisanog sata bi bilo ogromno, očigledno je aplikacija čisto zezanje, tj. još jedna u nizu koja nas pokušava ubediti da naš mobilni može lagano da zemeni na desetine uređaja, instrumenata i alatki.