Vostok Amfibija Komandirskie sat

kvlandan, sto se tog podavca iz NS tice, zaista ne bih komentarisao posto nisam uzimao od njega.

Nesa je u principu napisao sve vazno.

Posto si citirao moj post iz druge teme koju je vec Nesa naveo, modifikacija nije potrebna posto je sat sasvim dobar i u originalnom stanju, to je vise za nas zaaludjenike da se zanimamo.:)
Mehanizami 2416 i 2415(u nekim modelima) su sasvim dobri i pouzdani.
Neke od pouzdanih sajtova je naveo Nesa, izmedju ostalih i jedan od kojih sam ja porucivao.

kvladan, koliko ja poznajem prodavca , korektan je. Mislim da nećeš imati nikakvih problema. Što se tiče samih satova, jesu orginal. Što se tiče mehanizama , to su odlični mehanizmi. Izdržljivi su, imaju dovoljnu rezervu snage, laki i jeftini za servis, mogu biti vanredno tačni itd. Predlažem ti da pročitaš ovaj tekst http://www.svetsatova.com/forum/f116/vostok-mehanizmi-lična-zapažanja-5790-2.html . Što se samih Amfibija tiče, računaj da je narukvica loša i da ćeš je morati menjati osim ako nemaš izuzetno visok prag bola ;) ( jer čupa a i zvekeće ). Moj ti je savet da ako budeš kupovao sat bilo od prodavca sa Kupinda bilo sa nekog sajta da obavezno naručiš jednu krunicu i jedan rezervni rotirajući prsten ( bezel ) zato što su hromirani pa će se vremenom oguliti. Mada rotirajući prsten kada se potpuno oguli-išmirgla izgleda super , kao bronza :thumbsup:. Takođe poruči i jedan par rez dihtunga , jer će ti zatrebati za par godina a sumnjam da časovičari imaju orginal. Delovi su ti mali trošak a od velike su koristi.

Last edited:
Da se i ja ukljucim...evo nekih slika na brzinu odradjenih,nesto sto mene licno interesuje,modifikacija modela 1102416-110903b-Amphibian-600x900.jpg2416-110903b-Amphibian-600x9001.jpgBezel je oznake 090 i pasuje valjda,bar je tako navedeno na sajtu

^Dobra stvar kod njih ti je sto mozes da biras koji hoce bezel kad porucujes sat, tako da ne moras posebno da dokupljujes.

Komandirac, nije los, ali nije to isti kvalitet hroma kao na onim starim CCCP modelima.
Iskreno bih ti savetovao da uzmes Amfibiju, posto je dosta bolji i kvalitetniji sat.

Mozes i novu da nadjes za 60-ak e, isto sa petokrakom, jedino sto na njima pise ono сделано в россии.:)

Last edited:
Re: Ruski satovi Vostok i Amfibija

Cena nije loša. Najviše mi se sviđa model sa 420 kućištem. Ne znam zašto su poklopac ostavili nepotpisan, to Vostok nikada nije radio. Inače koliko vidim svi "radio room " modeli su već nestali sa zaliha. Zna li neko kakav je kvalitet osvetljenja?

Jeste malo glupo sto poklopac nije potpisan, ali to im je valjda neka fora(malo glupa), posto nema ni jedna oznaka proizvodjaca na satu.
I meni je favorit 420.
Osvetljenje, rekao bih da nije bas najbolje, ima na prethodnoj strani jedna slika.
Videcemo za koji dan kad se bude pojavilo vise live fotki.

Edit: fotka osvetljenja
1 (7).JPG

Last edited:

Evo "zive" fotke radio room tip 420, nazalost nema jos ni jedne "lume" fotke.
DSCF3274.jpgDSCF3275.jpgDSCF3277.jpgDSCF3279.jpgDSCF3281.jpgDSCF3290.jpg
Koliko se vidi sa jedne fotke, poklopac je onaj stari, gravirani. Mozda su one fotke sa neta bile iz neke probne faze:confused:

Диван часовник. Нема лепоте без совјетске естетике. Најлепше савремене дизајнерске подухвате обележава оданост совјетској естетици.

Gledao sam nesto po internetu, i pronasao nesto vezano za iluminaciju novog radio room modela.
Kazu da su brojevi i markeri uradjeni isto kao i kod ostalih proizvodjaca, ali da su im kazaljke iste kao i ne ostalim modelima amfibije, i da rade na resavanju tog problema.
Informacija koju je meranom potvrdio.

Treba mi mala pomoc. Trazim Vostok Amfibiju sa crnim ciferom bez dodatnih detalja, slicica i drugo, samo brojevi. Za sada mi se najvise svidja ovaj model

na pomenutim sajtovima Meranom i vostok-inc ga nema, pa ne znam da li se vise ne pravi ili je neki drugi problem. Ima ga samo na ebay-u kod prodavca zenitar ali je malo skuplji, 10-ak dolara od slicnih i jos ide sa silikonskom narukvicom a ne metalnom, pa je jos manje isplativ.

Otvoren sam za predloge po pitanju modela, kao i za nalazenje ovog modela i izbora bezela za njega. Ja bih stavio bezel 71

Last edited:

Veruj mi da je to sto ne ide sa metalnom narukvicom veliki plus.
Kod drugih satova ne, ali u slucaju ovog sata jeste, posto je ista neupotrebljiva.

I kod mene je nazalost ista situacija.:(

Cak i da nije razmislio bih dobro, posto mi se najvise svidja 420, a on nije na stanju.

Back