@MarkoniBG, moram da se slozim s tobom, uz malu ispravku:
... Naravno, opet kazem, to je stvar ukusa, neko voli ovo, a neko ono...
Naime, ima nas koji volimo i ovo i ono! :laugh:
Ja stvarno obozavam rakiju, uzivam u njoj i cesto je pijem, mozda i cesce nego viski, ali smatram da se ova dva pica, ili da budem precizniji - ova dva svijeta, ne trebaju uopste porediti...
Rakija je tradicionalno pice nasih
naroda i narodnosti, sto bi Stari rekao, a kako smo kao narodi prilicno nakoso nasadjeni, tako su nam i obicaji, pa time i sama proizvdnja i konzumacija pica i hrane drugaciji od svijeta u kojem ime i te kako znaci mnogo, nekada i sve, a greske se ne prastaju.
Proizvesti Laphroaig, ili npr. jedan Bowmore, nebitno, dakle, pice koje nije samo "dobro", nego iza njega stoji citava nauka i kvalitet kao kostanta, je jedno, dok rakija, cesto, ispadne "dooobra" i uz malo znanja, truda, strpljenja i postenja (danas se zaista prodaje svakakvo smece).
Daleko od toga da kazem da dobru rakiju moze napraviti svako, ali da je za dobar viski potrebno mnogo, mnogo vise truda - u to sam siguran.
Malo cu da karikiram, ali je istina... Evo moj tetak npr. (covjek s kojim ne govorim evo vec 15-20 godina, pa mogu ovako da ga olajavam :lol

... nije kakva pamet, ali sto je znao rakiju da napravi, bogovi bi je pozeljeli... E sad njega takvog, s dva mala mozga, da zamislim kako cacka nesto u nekoj destilariji, negdje na Islay-u... :lol: