Automatik vs kvarcni mehanizam

Anbeast
Potpuno se slažem.
Moje objašnjenje je da za te pare može da se kupi skoro savršen kvarcni sat i da onaj od 1000 evra ne može da bude 3-4 puta bolji.
A i da može- meni bolji od toga ne treba.
Isto tako ni za mehanički sat ne bi dao preko 1000 evra.
Ne kažem da oni koji daju greše.

Ljudi, ja imam utisak da sam prosao kroz sledece faze:
1. Totalni sam neznalica - sve jedno mi je sta nosim. Dajem prednost kvarcnim satovima.
|
V
2. Pocinjem da obracam paznju i sve vise volim automatike.
|
V
3. Volim i nosim iskljucivo automatike ali sve vise paznje obracam na navijace jer su oni "prava istorija".
|
V
4. Pocinjem da obracam paznju na G-Shockove. Te vrazje sprave su mi sve simpaticnije
|
V
5. Kvarcni mehanizmi mi se sve vise svidjaju (naravno high-end) i smatram da kompletan WIS mora da ima od svakog sveta po malo ;)

EDIT: Pogledajte sliku onog ETA kvarcnog mehanizma! Moze da stane rame uz rame sa bilo kojim mehanickim.

Svako mora da ima bar jedan G Shock! To treba uneti u Ustav kao obavezu ali i kao pravo, te drzava mora da dotira gradjane koji ne poseduju sredstva za G :D

G-shok je neverovatan sat ali ,nazalost ja sam verovatno jedini na forumu koji ne voli G-shok:blushing: Priznajem sramota me je, jos nisam dosao u stadium 4 vladine skale ili tacnije preskocio sam odmah na level 5 :blushing:

Ja ipak mislim da je sustina voleti satove.Sad svako po svom ukusu i,kako mu je dubok dzep.
3 proizvodjaca satova sam jako zavoleo iskljucivo zbog ovog foruma-Steinhart,Sinn i Orient i smatram da njihovi automatici ne samo da opravdavaju cenu,vec i trebali bi i skuplji da budu.
300-350 evra bih najvise dao za kvarc i to bi vrlo verovatno bio neki Citizen.
I kvarc i automatik i navijaci imaju svoje prednosti i mane pa ko voli nek' izvoli.
Ko voli satove imace od svega po malo i kako mu mogucnosti dozvoljavaju.
Los originalan sat jednostavno ne postoji.

G-shok je neverovatan sat ali ,nazalost ja sam verovatno jedini na forumu koji ne voli G-shok:blushing:

I ja moram priznati da delim mišljenje sa tobom... :( Nešto me ne očaravaju, ali ima dooosta ljudi kojima se baš sviđa!

Pa ti si devojcica Shmizz, nije ni cudo da ne volis G. (ovim nikako ne impliciram da je i Serb devojcica:no:).
Kao sto svaki decak voli da ima, i stalno gleda nekakav alat po radnjama (iako uopste ne mora da zna da isti i koristi), na isti nacin vole i G-Shock

Arhanđele;), prosječan kvarc ti je ETA Normflatline ili Ronda 5030 i one se servisiraju!
Ne servisiraju se oni najjeftiniji mehanizmi - ne isplati se.
Koji je model Festina?

@vladas
Da.
Jedina slika na netu rastavljene u sitna crevca.
Imam jednu(opet jedinu) od Seiko 9F62.

Zvijeri;),ne treba ti objašnjenje za bilo šta!
To je tvoj ukus i gotova stvar(kao što bih ja bez problema dao 2k € za GS SBGX061,kada bih imao).

Vladas,hehe,nešto kontam da zadnji tvoj post tjera vodu na moju vodenicu!
Evo još jedna fotkica:

Attachments

• 9F62.jpg
    9F62.jpg
    72.3 KB · Views: 421
Arhanđele;), prosječan kvarc ti je ETA Normflatline ili Ronda 5030 i one se servisiraju!
Ne servisiraju se oni najjeftiniji mehanizmi - ne isplati se.
Koji je model Festina?

Festina je Chrono Bike za 2012, čini mi se da je F16600/1

Da se razumemo, volim ja i kvarcne satove, ali nekako na drugačiji način. Ne fasciniraju me toliko. Kao mali sam rastavio nekoliko satova, i ćaletov Seiko (DX, DS, tako nešto) mi je bio daleko zanimljiviji....više delova :lol:

Ok, sad dosta zezanja. Neko je pomenuo da više voli mehaniku, jer ti satovi kucaju. E sad, ili sam ja poludeo, ili moj Biciklista takođe kuca, iako je kvarcan. Tako da taj argument pada u vodu ;)

Last edited:
Одг: Automatik vs kvarcni mehanizam

E sad, ili sam ja poludeo, ili moj Biciklista takođe kuca, iako je kvarcan. Tako da taj argument pada u vodu ;)

Kuca, ali kuca tik...tik...tik...tik, dok ono pravo kuckanje vise lici na tik-tak, tik-tak, tik-tak. :) mala razlika, ali sustinska, ipak se racuna taj argument! :D

Back