Simo - vidi se da je post pisan u uspavanom stanju, previše je opširan, a njime ništa nije rečeno:blink:
druze zare, jesam bio opsiran, ali izgleda ne dovoljno, pa cu sad morati opet da trosim tesko stecenu tastaturu, al ovog puta, molim te, pazljivo prati, posalji majstore na pivo ako treba.

dakle, jopet: rekoh na pocetku onog posta da nista novo i necu reci, vec samo rezimirati dosadasnju diskusiju kako bih pokazao da svi tvrde isto verujuci da tvrde razlicito i reci da nikakav zakljucak necemo izvuci, odnosno, kako si i sam na kraju video, igramo se gluvih telefona, a diskusija izgleda otprilike ovako:
A: danas je hladno.
B: ne, nego danas nije toplo.
drugo, kao sto ti rekose ljudi vec - niti tvrdis nesto novo, niti iznosis argumente za to sto tvrdis. a kao sto ruja rece - anketu smo vec imali, pa opet nista nismo zakljucili.
dalje, koliko vidim, tvoja glavna zamerka seiku je sto u ovoj klasi ne sporovodi istu ekonomsku politiku kao kada su u pitanju "petice" - da nudi vise od konkurencije za manje para, jer je, kazes, to njegova glavna prednost. po mom misljenju je ovo sasvim logicno - ovo je drugi segment trzista, sa drugim pravilima, u kome potencijalni kupci ne provode nedelje na netu da bi u sitna crevca izvagali koji od satova ima najbolji odnos cena-kvalitet, pa onda doneli odluku o kupovini (time se bavimo samo mi dokoni po forumima

). to sto je neko izabrao Rolex a ne GS, ili obrnuto, sigurno nije posledica teske unutrasnje borbe i dileme - svako ko odvaja vise K zelenih novcanica za sat sasvim sigurno unapred ima svog favorita, a to, kako smo zakljucili, nema nikakve veze sa "objektivno" izvaganim pro et contra tehnickih karakteristika. isto kao sto ce svako od nas znati da li bi pre vozio alfa romeo ili bmw. to su sve uzaludne diskusije.
a sto se tice tehnickih karakteristika, one su samo jedan od faktora za utvrdjivanje tog famoznog, misterioznog pojma: kvalitet. ne kazem da je to mrtvo slovo na papiru, ali moze biti i sasvim blizu, sve zavisi kako posmatras stvari. ako kazem da auto A ima 2000 kubika, a auto B 1900, da li to znaci da je A bolji (bolji u smislu ovog naseg "bolji")?
elem, ja se umorih od ovoga, ali necu da vam kvarim zabavu.

zare, ne zameri na jos jednom dugom postu.