Kozni kais za sat

div

New member
Imam nekoliko pitanja u vezi sa koznim kaisevima:unsure:
Zanima me kako se odrzavaju(da ne dodje do neprijatnog mirisa ili da dodje u sto manjoj meri)?
Ovih dana cu morati da zamenim kais na satu, pa me zanima koji su najbolji na nasem trzistu(sta mislite o onim koji imaju one gumene(mislim da su gumene)tackice sa unutrasnje strane?

Svako dobro

div wrote:
Zanima me kako se odrzavaju(da ne dodje do neprijatnog mirisa ili da dodje u sto manjoj meri)?
Ovih dana cu morati da zamenim kais na satu, pa me zanima koji su najbolji na nasem trzistu(sta mislite o onim koji imaju one gumene(mislim da su gumene)tackice sa unutrasnje strane?

Ja recimo leti kada su velike vrucine uopste ne nosim sat sa koznom narukvicom. Tek sada kada je zahladnelo poceo sam da nosim svoj omiljeni Orient sat. On nazalost ima klasicnu koznu narukvicu bez ikakve zastitne gume. Mislim da je ta kombinacija koze i gume, koju spominjes, verovatno najprakticnija.

Jedan od najpoznatijih i najboljih proizvodjaca kaiseva za satove je austrijski proizvodjac Hirsch, ali oni nazalost nemaju distributera u Srbiji.
Moram da priznam da ne poznajem dovoljno ponudu kaiseva na nasem trzistu, ali znam da BPM ima neke kaiseve u ponudi. Doduse ne znam koji je proizvodjac u pitanju i kakvog su kvaliteta, ali mozes da se raspitas i eventualno odes i pogledas na licu mesta.

Ako nadjes nesto zanimljivo nemoj zaboraviti da podelis svoje iskustvo sa nama.

Pozdrav,
V.S.

U vezi kožnog kaiša zavisi i od boje i da li se kupaš sa njim.Ja sat nikad ne skidam,a nosim satove koji imaju narukvice živih boja (žuta,naranđžasta,crvena) pa je malo problem sa recimo svetlim bojama jer se lako ofarbaju i isprljaju ,nezavisno od proizvođača.Uglavnom ih treba menjati na manje od godinu dana ako se stalno nosi.
U N.Sadu ima veliki izbor kod svih Morellato narukvica u svim bojama a Hirsch narukvice ima da se kupe u Dunavskoj ulici na kraju prema parku u prodavnici satova,ali su mnogo skuplje.Morellato imaš za 900 dinara a Hirsch je preko 2.500.
Najbolje su za za kvašenje gumene ali je kod nas slab izbor po prodavnicama ,jedino da se naruči od nekog modela koji ima gumenu narukvicu .
Puno pozdrava

Dobro si me podsetio na ovu temu pošto sam u međuvremenu saznao gde mogu da se nađu kvalitetne kožne narukvice. Kontakt info sledi:

Časovničarska radnja Srba Mihajlović
Terazije 5
11000 Beograd
Tel: +381 11 322 8231

U ponudi imaju i te Morellato koje su jeftinije, a od skupljih imaju Hirsch i Kuki (izuzetno kvalitetne narukvice slovenačkog proizvođača: http://www.kuki.si/ )

Pozdrav,
V.S.

Kozni kais se cisti od neprijatnih mirisa sa donje strane vatom umocenom u cist alkohol. Odrzava se neutralnom kremom koja sadrzi vosak. Npr Erdal je dobar. Sa gornje strane nije potrebno nista osim mozda suve krpe po potrebi.

Vidim da je pomenuto ovde odrzavanje kaiseva, pa rekoh da i ja nesto pitam ... :)
Kako odrzavate NATO kaiseve???
Jel ih perete rucno, u masini ? Na koliko stepeni ih mogu prati u ves masini? :confused:
Hvala unapred na vasim odgovorima !

bokanegra
Možeš i ručno i u mašini.
Ako se pere u mašini dovoljno je na 40 stepeni.

Ja svoje operem rucno, nije mi problem a i nekako sam sigurniji kada ja to sam obavim.

Back