Evo da i ja nesto zborim
imam nekoliko komada swatch satova i radim u prodavnici istih
nemam automatike ali sto se tacnosti i pouzdanosti tice zadovoljan sam.
nijedan nije pustio vodu i ako su redovno kvaseni a sa nekima je cak i plivano
svi moji modeli imaju stopericu i sve su u funkciji
dosta moje okoline poseduje swatch i niko nije imao problema osim menjanja baterije i to na 2 do 3 godine.
chrono automatici koji su oko 300 evra imaju safirno staklo i kako je vec pisano na ovom forumu imaju ETA C01.211 sa 15 rubina. nisu se pokazali kao dobri, pricam iz iskustva naseg servisera. Ljudima se ne dopada cena za swatch ,misle da je preskupo, a u starim automaticima je ETA 2841-1 sa 21 rubinom i oni su mnogo kvalitetniji. Tako je vreme pokazalo.
Kod plastikanera, kvarcnih, je mehanizam lepo radio ali je problem u kucistu, dolazi do pucanja, vremenom ume i da pozuti.
Mehanizmi imaju plasticnih delova pa su zato i slabijeg kvaliteta.
Kuciste su livena pa se satovi nakon kvara ne popravljaju, ali se menjaju ako se kvar desi u garatnom roku od 2 godine.
Sve u svemu, kao radnik swatcha, nosim swatch i zadovoljan sam njime, ali kada bih kupovao sat, trazio bih nesto kvalitetnije i trajnije, jer ja to volim.
Swatch ima ime i ima interesantnih i modernih modela
Ovu marku obicno kupuju zaljubljenici u ove satove
Problem je sto cete isto platiti model iz najnovije sezone i onaj od pre 10 godina jer se cene formiraju po grupama
jeftino cete proci samo ako se sat koji vam se svidja lose prodaje pa ga stave na specijalnu ponudu sto znaci da ce biti jeftiniji oko 20%, ili ako ga pazarite kada je shopping night gde cete najverovatnije sat koji nije na specijalnoj ponudi dobiti sa 20% popusta
Sve u svemu, ako trazite sat od koga ne ocekujete previse, a trazite dopadljiv dizajn, i sat koji ce u 90% slucajeva istrajati do isteka garancije od 2 godine a verovatno i duze onda je Swatch prava marka za vas, ali ako trazite sat koji cete nostiti dugo, i koji ce jednog dana mozda neko posle vas naslediti onda ovo nije brend za vas.