U jednoj od prethodnih poruka opisao sam trenutak pronalaženja davno izgubljenog i (ne)prežaljenog Timexa. Sat je bio na izgled u sasvim korektnom stanju i lepo stajao na ruci..
Kada sam ga otvorio ipak su bila vidljiva oštećenja i tragovi korozije.
Sat sam zatim nosio kod nekoliko poznatih beogradskih časovničara, ali nisu bili u mogućnosti da ga poprave. Kod jednog, koji je prihvatio da pokuša da nešto uradi sa njim stajao je duže vreme, na žalost, ipak nije mogao da popravi oštećenje ili da nađe odgovarajući mehanizam kojim bi zamenio pokvareni.
Pre nekoliko dana stupio sam u kontakt sa IggyTee jem (Sky, hvala za preporuku i kontakt), koji je prihvatio da pokuša da vrati u život moj stari sat. Za nekoliko dana je uradio neverovatan posao.
Pronašao je odgovarajući mehanizam, očistio i sredio kućište i narukvicu i ispolirao staklo. Veoma brzo dobio sam sat star trideset i neku godinu, koji izgleda kao da je izašao iz prodavnice. Još jednom se i ovim putem zahvaljujem Iggy ju na fenomenalno urađenom poslu i radosti koju mi je priredio.
Kompletnom utisku doprinosi i originalna kutija, kao i prateća dokumentacija koja ide iz ovaj sat.
Sada ovako izgleda na ruci. Iskreno, nisam siguran da li je kada sam ga dobio imao bezel, ali mislim da je ovaj, koji je Iggy pronašao, dodatak koji se lepo uklapa, a na netu sam zaista i pronašao sat koji je isti, samo je moj sada u mnogo boljem stanju.