Pitajte časovničara

Moj sat definitivno ne radi ovako, pritiskom krunice menja se samo datum, a izvlacenje ima samo jedan korak.
Na netu sam pronasao na jednom mestu da se dan podesava tako sto se vrte kazaljke dok se ne dodje na zeljeni dan. To mi je bilo neverovatno, zato sam i pitao ovde.
I jos nesto, cak i da je tako, posto su oznake za dan dvoznacne, engleske i sa rimskim brojevima, kako se bira koja ce oznaka biti.

Ako ides tom tehnikom, znaci teras kazaljke da prebace nakon 12 sati, on obicno prebaci prvo na brojevima a onda prebaci na engleskom ili obratno......e ti teraj kazaljke dok ne prebaci dan na engleskom i cim je prebacio vracaj kazaljke unazad do odprilike 6 sati pa ih opet poteraj da prebace dan preko 12 sati....onda posle namesti koji ti treba....ako i to ne uspe, jbg onda je menjan kljuc...definitivno!!!

Ako ides tom tehnikom, znaci teras kazaljke da prebace nakon 12 sati, on obicno prebaci prvo na brojevima a onda prebaci na engleskom ili obratno......e ti teraj kazaljke dok ne prebaci dan na engleskom i cim je prebacio vracaj kazaljke unazad do odprilike 6 sati pa ih opet poteraj da prebace dan preko 12 sati....onda posle namesti koji ti treba....ako i to ne uspe, jbg onda je menjan kljuc...definitivno!!!

a znaš i ti kako je kad se sve ručno kazaljkama tjera. još ti imaš samo datum za mijenjat, a dan posebnim koracima unatrag...:lol:

danasnji ulov,
pomagajte da ga sredim gde da ga saljem???
Sat je:ukocen stao dosta je vreme bio pod vodom
dal moze da se sredi ????evo slike
IMAG1985.jpgIMAG1984.jpgIMAG1987.jpgIMAG1989.jpg

Misha V napisi koji je serijski broj na poklopcu kucista.
Po onome sto si napisao mislim da je unutra meh.6119C koji ima brzu promenu dana i datuma. A i B verzija to nemaju.
Kod tebe ne radi brza promena dana i tu je glavni problem. Ne preporucujem vracanje kazaljki dok traje promena datuma. To se ne radi jer se moze osteti mehanizam.
Po mom misljenju a gledajuci meh. 7019, da ti radi brza promena dana mogao bi preko dana (npr.pre ili posle podne) pritiskom na krunicu promeniti prikaz dana u nedelji (bilo da hoces eng ili brojeve) i taj prikaz bi ostao i posle ponoci. Ovako ostao si zaglavljen tj.bez mogucnosti promene prikaza.

Evo slika sata.

Attachments

• WP_20150811_20_04_21_Pro.jpg
    WP_20150811_20_04_21_Pro.jpg
    364.4 KB · Views: 133
  • WP_20150811_20_04_09_Pro.jpg
    WP_20150811_20_04_09_Pro.jpg
    382 KB · Views: 122
Last edited by a moderator:
Hvala.
Čim ima dvojezični prikaz (odnosno dvostruki prikaz) znači da je unutra 6119C.
Evo i par linkova:
6119A
http://www.thewatchsite.com/files/Seiko Technical Manuals/6119A.pdf
6119B
http://www.thewatchsite.com/files/Seiko Technical Manuals/6119B.pdf
6119C
http://www.thewatchsite.com/files/Seiko Technical Manuals/6119C.pdf

U tvom satu je problem to što ne radi brza promena dana i zato ne možeš promeniti prikaz dana (sa brojeva na engleski i obrnuto). Okretanjem kazaljki nećeš ništa postići kada je u pitanju promena prikaza dana u nedelji. Drugim rečima sat je zreo za servis.

Last edited:
Casio G-SHOCK 100CM 8A

Prvi put sam na forumu,treba mi pomoc...
Kupio sam navedeni sat i nikako ne mogu da podesim speadhand kazaljku da stoji na 0...Uvek je negde na 13,pritisnem A znaci resetujem i opet isto...Ako neko moze da mi pomogne unapred hvala...

Vec pogledao i nista,hvala u svakom slucaju sto si se potrudio da nadjes podesavanja za ovaj model...

Konacno,hvala ti puno...Preskocio sam bitan deo u podesavanjima,gledao sam uputstvo i ranije ali sam ponovo detaljno procitao jer si se potrudio da mi pomognes...Jos jednom hvala...

Last edited by a moderator:
Re: Casio G-SHOCK 100CM 8A

Nema na cemu.

Ako hoces, napisi u cemu je bio problem, mozda jos nekome bude od koristi.

Imam problem sa Vostok Amphibian

Sat kada ka navijem ručno navija se do određene granice i čuje se zvuk sličan promeni datuma ali jači i opet posle toga se čuje normalan zvuk navijanja i opet posle nekoliko okreta čuje se isti zvuk. Pri tome sam primetio da sat kada ga nosim na ruci kao da neradi mehanizam za automatsko navijanje. Ovo je počelo da se dešava posle servisa i čišćenja sata kada sam sat odneo kod časovničara da mi stavi novi cifer, kazaljke i da premesti u drugo Vostok kućište. Časovničar kaže da je to što se čuje takav zvuk uredu ali ja ranije nisam primećivao takav zvuk kada sam ga navijao ručno i nakako mi se čini da je mehanizam za automatsko navijanje radio bez obzira da li bilo šta radim. Unapred zahvalan na svim odgovorima i predlozima.

Odnesi kod nekog drugog casovnicara da pogleda o cemu se radi. Mislim da nije normalno da se na servisiranom satu cuje neki tako cudan zvuk.

Back