Ja nikako nemam srece sa mojim satovima

Neverovatna stvar se desava a casovnicari, bar ovi kod mene, govore da je sve u redu, da ni oni ne znaju sta je, da je to elektronika, jer u oba sata kvarcni, i a nema tu mnogo opcija za popravku i bla, bla!!!!!
Radi se o sledecem: Imam festinu f16489 i Casio EF328d , neverovatno, ali i jedan i drugi sat imaju iste simptome.... pri blagim potresima satovi prestanu sa radom, onda ja provalim da ne rade, pa ih malkice protresem ili onako blago prstom kucnem i oni prorade i tako u nedogled, po 2, 3 puta na dan. Sada sam vec nekako i izgubio poverenje u tacnost i upste svrhu tih mojih satova. Desava se i to da umeju da pri nekim potresima stanu, pa to neko vreme dok nisu radili kasne, a onda u medjuvremenu prorade i onda me zeznu , pokazuu neko vreme sa odredjenim zakasnjenjem.
Kad satov ostavim u mirovanju, kad ih ne nosim, rade tacno u sekundu... Znaci samo je problem dok ih nosim na ruci i sa tim blagim potresima . Nadam se da sam vam detaljno obrazlozio svoj problem i zamolio bih sve clanove koji imaju ideju sta bi moglo biti da napisu.
Unapred zahvalan svima.
Inace sam baterije i na jednom i drugom satu menjao kod istog casovnicara i to je sve krenulo od onda kada sam poceo kod njega da menjam, jer sam pre toga menjao u servisima u Bg, jer sam pre toga tamo i studirao. Ali opet ne verujem nni da je do tog casovnicara, jer burazer ima isto FESTINU Tour de France, model za 2010. god. i isto menja bateriju kod tog casovnicara, ali je kod njega sve u redu, nikda nije imao slicnih problema sa im satom...