Pitajte časovničara

Aha, ok, to je znaci spoljni navoj tube, unutrasnji navoj je na krunici, sad je jasno...
Bas si muski zavrnuo?

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Kad malo bolje pogledam čini mi se da griješim. Ni meni nije jasno, nema u krunici ništa, gledam pod uvećalom i ne vidi se da je ista slomljeno.

2f659a905234b918f583ce1917fc0fd7.jpg

Zna li iko ista o ovome, i zanima me jel moguce ispolirati ove sitne ogrebotinice po bezelu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel se na bezelu vidi metal druge boje tamo gde su ogrebotine? Ako se vidi, to znači da nije čelik već neka legura tipa mesing ili nešto slično i onda niklovano i tu nema poliranja.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Jedino da se sve rasturi i nikluje ponovo... Mada na slici nije bas jasno da li se vidi mesing ili kg e samo odsjaj pa tako deluje...

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

2f659a905234b918f583ce1917fc0fd7.jpg

Zna li iko ista o ovome, i zanima me jel moguce ispolirati ove sitne ogrebotinice po bezelu?

Najbolje bi bilo da fotografišeš poleđinu sata, da vidimo da li je Stainless Steel ili Stainless Steel back. Mada, sretao sam ovaj sat na KP- u, prodavac je imao i neke vintage Seiko i Citizene,tako da ipak mislim da je mesing provirio.

Predpostavljam da ovo nije pravo mjesto za ovo pitanje ali nemam ideju gdje drugo da ga postavim. Kontaktirao sam majstora kod Malbasica Banja Luka i ispostavi se da je majstor iz BG. Blago Banja Luci kad nema ni svog majstora.
Majsor se zove Boro, i dolazi povremeno odrađuje servise i popravlja vjerovatno satove.
Poznaje li neko od vas ovog majstora. Predpostavljam da radi Breitling u BG.

Pozdrav! Da li ova mala ogrebotina od pre neki dan moze da se sredi tako da izgleda da nije nikada tu bila? Vec sam kontaktirao jednog casovnicara koji to radi odlicno, ali me malo samo plasi sto je ova ogrebotina crne boje :( Pod rukom se i ne cini da je duboka, ali me brine da se posle ne izgubi taj sjaj...

Attachments

• 39234A63-48D2-46B7-943A-0BE24B976950.jpeg
    39234A63-48D2-46B7-943A-0BE24B976950.jpeg
    238.7 KB · Views: 141
Sta je casovnicar rekao?

Vrlo kratko, da ce se brzo srediti. Meni je samo cudno sto je ogrebotina crne boje. Jeste da je udarac bio u crna vrata od auta, moze biti da je "povuklo", ali nisam do sada imao ogrebotine crne boje. Na momenat sam se zabrinuo da nije mozda probijen taj celik, i sa ce se poliranjem samo prosiriti crno, a onda se setim da valjda swiss made sebi to ne bi dozvolio :) Bice valjda ok. Nikako licno da odem i odnesem to. Sve sutra cu, a nikako da stignem.

Pozdrav! Imam jedan stari pozlaceni sat kome je na par mesta pozlata ostecena, nije nesto veliko, skoro se i ne vidi, ali meni smeta pa bi hteo to da sredim, pretpostavljam da je moguce, ali kome da se obratim? Iz Nisa sam pa ako tamo postoji neki majstor koji to radi to bi bilo odlicno, a ako ne gde bi trebao da ga saljem? Unapred zahvalan!

Pozdrav. Imam pitanje vezano za automatski mehanizam. Ako krunica na srafljenje nije usrafljena, da li bi meganizam trebao i dalje normalno da se navija i pokrene ako se protrese?

Pozdrav. Imam pitanje vezano za automatski mehanizam. Ako krunica na srafljenje nije usrafljena, da li bi meganizam trebao i dalje normalno da se navija i pokrene ako se protrese?

Neke krunice, kada ih izvučeš mehanizam staje, dok neki mehanizmi ne staju bez obzira na to...svaki mehanizam koji je automatik ima svoje cake.

Послато са SM-J730F помоћу Тапатока

Neke krunice, kada ih izvučeš mehanizam staje, dok neki mehanizmi ne staju bez obzira na to...svaki mehanizam koji je automatik ima svoje cake.

Послато са SM-J730F помоћу Тапатока

A konkretno ETA 2834-2?

Back