Pitajte časovničara

Jesi siguran da si dobio odgovor koji si trazio? Pazi, malo kompikovano, ali logicno. Eta staje kad izvuces krunicu SKROZ, ali, da li je krunica izvucena kada je osrafis, to je pitanje? Logicno je da nije! Potrebno da je prvo osrafis(onda omogucava rucno navijanje, sekundara ne staje, pri cemu radi i automatsko navijanje naravno, svo vreme. Kad budes proveravao rucno navijanje u tom trenutku, dok navijas rucno, ne bi smeo rotor da rotira, to im je mana), pa onda da je izvuces dodatno, i to jos u dva klika(prvi klik je podesavanje datuma i dana, prilikom cega sekundara ne staje, drugi klik je podesavanje vremena, kada se aktivira i hack, tj sekundara staje).

Last edited:
Jesi siguran da si dobio odgovor koji si trazio? Pazi, malo kompikovano, ali logicno. Eta staje kad izvuces krunicu SKROZ, ali, da li je krunica izvucena kada je osrafis, to je pitanje? Logicno je da nije! Potrebno da je prvo osrafis(onda omogucava rucno navijanje, sekundara ne staje, pri cemu radi i automatsko navijanje naravno, svo vreme. Kad budes proveravao rucno navijanje u tom trenutku, dok navijas rucno, ne bi smeo rotor da rotira, to im je mana), pa onda da je izvuces dodatno, i to jos u dva klika(prvi klik je podesavanje datuma i dana, prilikom cega sekundara ne staje, drugi klik je podesavanje vremena, kada se aktivira i hack, tj sekundara staje).
Sve bas tako kako si rekao

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Poenta je sto sam nasao staru Bulovu. Model Super Seville, koja nije imala krunicu i mehanizam se nije navijao. Zato me je zanimalo. Elem, sat je na popravci. Hvala svima!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poenta je sto sam nasao staru Bulovu. Model Super Seville, koja nije imala krunicu i mehanizam se nije navijao. Zato me je zanimalo. Elem, sat je na popravci. Hvala svima!

To bese homage Roleksa OP? Obavezno okaci slike kad stigne!

To bese homage Roleksa OP? Obavezno okaci slike kad stigne!

Hocu :) Proslo je skoro nedelju dana. Rece covek nedeju i po, do dve. Ne mogu da docekam. Dobio sam je za jako malo para, a ni popravka nije paprena

Pozdrav svima.
Imam Tissot PRS 516 sa čeličnom narukvicom, broj T044417A. Pokvarila mi se leptir kopča, jedno od dva dugmeta je otpalo pa kada stavim sat, ne mogu da ga skinem dok ne uglavim to otpalo dugme na mesto i onda odbravim kopču.
Da li ima neki časovničar koji može da nabavi i ugradi kopču za ovu narukvicu?

9e436129e7ce8308c3921b7284fffb51.jpg

Sat estetski sredjen i mehanizam imao jednu oprugu koja nije radila. Ceka se lupica za staklo. Ne mogu docekati da vidim sat uzivo U subotu je sat kod mene pa saljem slike. Radi se o super seville bulovi, sa ETA 2834-2. Upecana za premalo para u neispravnom stanju. Trenutno na servisu

Jeste homage, al sta reci
Sub jeste najprepoznatljiviji sat na svetu, al daleko od toga da je najlepsi. Sa druge strane, bar za mene, ovo ide u top 5 najlepsih satova

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Jeste homage, al sta reci
Sub jeste najprepoznatljiviji sat na svetu, al daleko od toga da je najlepsi. Sa druge strane, bar za mene, ovo ide u top 5 najlepsih satova

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Odusevio sam se kada sam ga video uzivo sredjenog. Stvarno je prizor. Pritom sunburst cifer na suncu izgleda lepse nego inace

Seiko #SNZF17 (Sea Urchin) prema dijagnostici časovničara ima blago iskrivljenu jednu osovinicu pa različito radi u različitim položajima, ali ima problem nabavke zamenske. Da li neko ima mogućnost ove nabavke i kome da se obratim? Hvala!
38c2a1208cf9e21b37e6d4cc0f2889ce.jpg

Koliko vidim regulisan je beat error, amplituda i odstupanje se nije znacajno promenilo...
Beat error moze da se promeni i kad stavis novi feder, moze da bude i usled blage torzije spirale... moze sad da se nagadja, sve u domenu teorije... Sa sigurnoscu mogu da kazem samo ako bih video sat

Sat je poptuno ispravan, a problem je bio upravo beat error koji je uspešno rešio i još nekoliko stvari uradio izuzetan profesionalac @Branislav Hačko!

P.S. To što je i radio-amater (yu7u) mu je plus

Sat je poptuno ispravan, a problem je bio upravo beat error koji je uspešno rešio i još nekoliko stvari uradio izuzetan profesionalac @Branislav Hačko!

P.S. To što je i radio-amater (yu7u) mu je plus
Sve pohvale za Branislava, znamo svi njegov kapacitet
Generalno, beat error je stvar koja se brzo resava kod novijih mehanizama, tamo gde postoji pokretni nosac klecne, tj kraja spirale... Kod fiksnih je to malo pipav posao i vremrnski zahtevan... U svakom slucaju,

Pozdrav svima. Imam ponudu da menjam moj SNZF17K1 za seiko pogue pepsi kojem fali jako malo plus poliranje. Ali je kompletan se krunice. Vredi li menjati se i popraviti to? Klatno se otkačilo, narukvica da se popravi i da se promeni ključ.
7a215d7b5c1988dc28860be2a77c31d2.jpg

6aca6dbbc223c2a8fe27944ab6f9d508.jpg

Jel radi kazaljka stoperice lepo, vraca na nulu itd? Za 6138-6139 je to skoro nemoguće naći...

Moze li se nekako podesiti da sekundara pri pomeranju pokazuje tacno na crticu?
Ili je to jednostavno neuskladjenost mehanizma i podeoka na ciferu?

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Moze li se nekako podesiti da sekundara pri pomeranju pokazuje tacno na crticu?
Ili je to jednostavno neuskladjenost mehanizma i podeoka na ciferu?

Sent from my LG-H870 using Tapatalk
Koji mehanizam? Generalno može, nije problem ...

Back