Pomoć oko info i procene starih džepnih satova

Pa dobro ne ocekujem ni ja nesto da je skup. Mislim ne bi ga sigurno prodavao,Dosta je tacan a i lep. Ali cisto bi me zanima neka cena. Od prilike...

Jeste lep. Kao sto rekoh ne bi ga prodavao, ali bi da znam neku od prilike cenu...

Hvala svima na odgovorima. Ako bude jos neki u mom posedu ,znam gde da se javim. Cak sam poceo i da ga nosim ponekad samnom :)))

Re: Nesto vise o ovom dzepnom satu

Molim ako neko ima informacije za džepni sat FRANZ MORAWETZ (kammer-uhrmacher,Sr majestat,Wien), 14k zlato,3 poklopca,zatvoreno lice,rimski brojevi ili uopšte o ovom satu da mi javi na e-mail boris.vracaric@hotmail.com Unaprijed hvala.Izvinjavam se ako sam na pogrešnom mjestu foruma, teško se snalazim ili gdje da idem za ovu informaciju!

Mail sam vam poslao da mi pošaljete slike sata tako da mogu više pomoći oko procjene.
Ovdje možete vidjet sličan sat vašem za koliko je prodan,uz to ovaj sat je u super stanju.
1326/1588 - A 14k gold open-face and pin-set pocket watch. Dial and dust cover Franz Morawetz, kammer-Uhrmacher, Sr Majestät, Wien. C. 1900-1920.
Trba još reći da je Franz Morawetz bio austrijski urar čiji satovi su krasili austrijski carski dvor,tako da je u natpisu trgovine pisalo da je on urar Njegova Veličanstva cara i kralja uz carski grb koji je isto krasio ulazna vrata.

Pomoc oko identifikacije

Pozdrav ekipa :) Novi sam ovdje, i zanima me mozete li mi pomoci. Djed mi ima jedan stari dzepni sat. Nazalost nisam uspio poslikati, ali sam nasao identican. Problem je sto nisam nasao nikakve informacije o njemu. Na mehanizmu se nalazi oznaka "Hahn Marke" i gravura pijetla. Cifer i mehanizam su kao na slikama. Lijep pozdrav.
pocketwatch_zpsc7d4f4f3.jpgR7473A_zpsb2a3fb3f.jpg

Re: Pomoc oko identifikacije

Ovaj sat je iz prijelaznog perioda kad se počelo ugrađivat navijanje na krunicu al se još uvijek namještalo vrijeme s pomoću polugice smještene van cifera kod broja dva.Satovi ovog tipa nisu ništa spektakularni nit rijetki,na cijeni su samo oni s istaknutim proizvođačem sata (al u to vrijeme malo je bilo vrhunskih firmi,većinom su satove slagali u malim manufakturama).
Stanje očuvanosti diktira vrijednost tvog sata iako i ako je vrlo očuvan nećeš previše dobiti zanj,maksimum od 100-200€ ako je u super stanju.

Hvala na brzom odgovoru :). Nazalost cifer je ostecen, ali mehanizam je funkcionalan. Dali znas nesto o proizvodjacu ili porijeklu? Mene naziv vuce na njemacku. Vec napisano su jedine oznake koje sam nasao.

Ma sat je vjerojatno Švicarski,sad prema tome koji je predio gdje je sat rađen (ako je njemački kanton tad je moguće da na satu piše njemački).Sam mehanizam može vrijedit samo nekom tko ima dobar cifer i kućište i traži mehanizam da bi popravio svoj sat.Takvu osobu ćeš teško naći jer danas je takva ponuda dobrih satova po malim cijenama da se skoro nitko više ne upušta u projekte restauracije sata što je doista šteta.
Kako sam već pisao doba je to kad su se u tvornicama švicarskim masovno pravili mehanizmi i ciferi koje su kasnije otkupljivali urari i sami slagali satove,kombinirajuć po volji cifer i mehanizam,te po želji kupca sve to stavljali u kućište cjenovnog ranga koje želi kupac (al doba je to mnoštva srebrnih graviranih kućišta).I tvoj sat vjerujem da spada u tu grupu satova,nisu rijetki jer ih ima u Švicarskoj,Austriji i Njemačkoj u mint stanju za šačicu €ura.

omega đepni sat

Vlasnik sam navedenog đepnog sata omega ali ne mogu pronaći podatke nikakve o njemu broj na poklopcu je 141 25 GB , a na mehanizmu 13027160 dali mi može netko pomoći da saznam iz koje je godine sat bio bih zahvalan na bilo kakvoj infotmaciji

Last edited by a moderator:
Zumbulk, dobro nam došao na portal i forum!

Postavi i slike sata, to bi dosta pomoglo oko davanja dodatnih informacija.

Pozz!

DSC00267.JPGDSC00276.JPGDSC00279.JPGDSC00284.JPGDSC00287.JPG

DSC00288.JPGDSC00289.JPG

Ja imam ove slike, znam samo da je sat o srebra i da radi kad se navije, ostalo se vidi naslikama, ako trebaju bolje slike mogu da ga ponovo slikam, hvala unapred

Poz drustvo, imam ovaj sat cortebert, skoro sam ga nasao na selu medju nekim starim stvarima, ostalo je od dede, medjutim imamo isti ovakav potpuno ispravan.
E sad sam ja dosao na ideju da prodam ovaj posto je neispravan i ne koristi nam zato sto imamo vec jedan, pa ako bi ste mogli da mi kazete koliko bih mogao da trazim za njega i cemu da se nadam, vredi li ga u opste prodavati itd?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Dopuna:
Swiss made..

Last edited by a moderator:
Re: Cortebert, pomoc.

Clyda sat mi se čini kao neki lijepo ukrašen jeftiniji sat,ako je sreće tad je mehanizam neki Unitas.Ništa spektakularno i vrijedno,ali vrijedno za imat kući ako je uspomena na nekoga.Dobro bi bilo još vidjet fotografije mehanizma ako uspiješ otvoriti sat.

Cortebert željezničarski nije nešto posebno pošto je pokvaren,mehanizam je Unitas s Cortebertovim potpisom,a koliko vidim nema ni zadnji poklopac,pošto bi taj sat trebao imat dva zadnja poklopca.Moja preporuka je spremit i zadržat sat jer za njega u ovakvom stanju dobiti ćeš malo i ništa.

Re: Cortebert, pomoc.

Unutra kad se skine poklopac pise CORTEBERT crnim slovima, 17 JEWELS SWISS.
A na poklopcu sa sponjasnje strane pise ANCRE De precision 17 Rubis.

Citron dzepni sat

Postovanje..
Na pocetku bih hteo da Vas sve pozdravim i da se izvinem ako nekoga nekako uvredim ali zaista sam laik po pitanju satova moja sfera interesovanja zbog posla je sasvim drugacija ali zelim da naucim..
Da ne davim previse nasao sam stari dedov sat CITRON ANTIMAGNETIC pa bih molio clanove da da mi daju bilo kakve inf o ovom satu..Znaci bilo kakve inf o firmi koja pravi sat,mehanizmu,modelu itd itd
trazio sam po internetu ovaj model ali nisam mogao da nadjem
okacicu slike pa ako neko moze da mi pomogne i pored losije rezolucije slika..pozz i hvala

IMG_20140103_004158.jpgIMG_20140103_004158.jpgIMG_20140103_004212.jpgIMG_20140103_004220.jpgIMG_20140103_004310.jpg

Re: Citron dzepni sat

Da i ja sam trazio na googly ali nista nisasmo mogao da nadjem model....
sat je unutra malo prljav i nema staklo,ne znam jel se moze videti na slikama..Radi odlicno samo ponekad stane ali kada ga protresem on nastavi,ja mislim da je zbog toga sto je mehanizam prljav moram da odnesem da se ocisti i zameni staklo..Uslikao sam..Hvala

IMG_20140103_111906.jpgIMG_20140103_111930.jpgIMG_20140103_111550.jpgIMG_20140103_112009.jpg

Re: Citron dzepni sat

Ma što reći zaovaj sat nego da ga pokušaš malo sredit i uživat dok radi.To je jedan švicarski sat neke manufakture s mehanizmom koji i nije baš nešto.Po mom viđenju više bih dao za neku lijepo očuvanu Molniju rusku nego zanj.Sad da ti rečem koliko vrijedi bilo bi glupo,ne vrijedi puno već onoliko koliko je netko spreman dati zanj,meni zato malo vrijedi a možda netkom se svidi malo više.
Zbog nepopularnosti džepnih satova moja preporuka je sredit ga stavit mu staklo i spremiti ga.

Back