E,al ga ubode sa primeromOk pitaš al je stvar kućnog vaspitanja da se izuješ kad uđeš u tuđu kuću.
Sem ako ne dolaziš sa kopanja kanala po kišnom vremenu NIKADA se ne izuvaj u tuđoj kući.
Niti je kulturno niti je prijatno.
E,al ga ubode sa primeromOk pitaš al je stvar kućnog vaspitanja da se izuješ kad uđeš u tuđu kuću.

Evo sta je meni interesantno. U zadnje vreme sve je vise pitanja vezanih za procenu orginalnosti, vrednosti,starosti a da se pritom u svojoj prvoj poruci na forumu ne kaze dobar dan, pozdrav, cao, postovanje, itd.
Trazi se neka vrsta usluge,pomoci tj.tudjeg angazovanja a neka osnovna pravila pristojnog ponasanja-komunikacije izostaju.
Nije tesko biti fin.
PS- U zadnjih nekoliko dana bilo je par takvih slucajeva. Bilo ih je i ranije a verovatno ce ih biti i u buducnosti. Nazalost.
Ja sam samo pitao, ako neko hoce da pomogne hvala mu,ako nece opet mu hvala. Moje je da pitam.
Inače, informacija je jasno istaknuta na stranici fakulteta, kao i na katedri. pre nekoliko dana mi je došao klipan koji nije pošteno ni pokucao, ušao bez poziva, rekao da bi radio master kod mene i odmah se uvalio u fotelju. Rekao sam mu mrtav 'ladan 'Niste me pitali šta ima za ručak.' Ovaj se zbunio, na šta sam odgovorio 'Pa vidim da ste ušli bez kucanja i pozdrava, kao da ste u svojoj kući, pa mi deluje da ste pomislili da ste ušli u sopstveni stan i da roditelji treba da vam serviraju ručak.' Klipan odgovara ovako: „Pa OK, nešto sam u žurbi jer mi je frka da završim master i 'oću da se dogovorimo za temu.” Naravno, naglasak je ona isfolirana varijanta beogradskog. Na to sam odgovorio: „Vrata se nalaze iza vas, a o temi možemo da porazgovaramo kada pokucate, ja odgovorim da je slobodno, zatim kažete 'dobar dan' i slično.” Magarac opet po svome: „Pa OK, mislim, bio sam u žurbi, jeste mi frka, jel možemo da se dogovorimo.” „Naravno da možemo, ali sledeće nedelje. Do tada imate vremena da naučite standardni jezik, moduse obraćanja i nešto o lepom ponašanju. Prijatan dan želim.”
Kad smo kod OTa da i mislim da se treba izuti, oduvek se izuvam u svojoj i tuđoj kući, jer ko zna gde sam bio i šta mi je na đonu a trebalo bi da je unutrašnjost kuće čista, kao i moje čarape.