Predlozi za kupovinu sata do 100 EUR

Pozdrav svima, kao prvo moram da pohvalim rad foruma stvarno na nivou. Nisam nosio sat od kada imam mobilni telefon, ali sada sam resio da castim sebe, budzet je 100e, a trilema je sledeca svidjaju mi se tri sata pa bih voleo da mi pomognete da lakse odlucim sobzirom da se slabije razumem: festina f16495 koja dolazi sa dodatnom koznom narukvicom u pakovanju, fossil ch2600 i swiss military hanowa guardian. Prva dva su 100e a svajcarac je skuplji ali bi i njega mogao da kupim za 100e na nekom popustu.
View attachment 118188View attachment 118189View attachment 118190
festina po meni najlepša , pozz

A jel ima nesto tu do 100 e da bi ste mi preporucili, dizajn da bude slican ovom casio.
recimo neka od seiko 5-ca za 9900 dinara Seiko satovi
npr : seiko.jpgSeikoSanta047_RT8.jpg

slike pozajmljene iz teme http://www.svetsatova.com/forum/f152/seiko-5-satovi-clanova-foruma-4717.html#.VpimrrYrLGg
gde možeš videti još puno dobrih modela,u svakom slučaju preporuka za seiko.pozz

Last edited by a moderator:
Pozdrav,
Planiram da uzmem sat jednostavnog izgleda. Svidjeli su mi se par modela od fossila recimo ovaj
https://www.fossil.com/us/en/watches/grant-chronograph-brown-leather-watch-sku-fs4735p.html
Citao sam po netu da ova marka bas i bije neka pa sam trazio neki slican ali nikamoda nadjemza neku normalnu cijenu.
Nasao sam ovaj casio:
Men's Casio Casio Collection Watch (MTP-1314PL-7AVEF) - WATCH SHOP.com�
Jel ima neko iskustva sa njim? Ispada 25 eura sa kuponom na ovom sajtu.
Sve sto vise citam forum nailazim na nove modele :)
Nasao sam ove lorus za istu cijenu kao casio:
Men's Lorus Watch (RH925BX9) - WATCH SHOP.com?
Men's Lorus Watch (RH927BX9) - WATCH SHOP.com?

Koja je generalno bolja kupovina?

Ta dva Lorusa i taj Casio su podjednakog kvaliteta.
Biraj prema ukusu.
Imaj u vidu da jedan od tih Lorusa ima prilično mali prečnik (35mm)

Ok, hvala na to nisam obracao paznju. Na slikama mi se casio cinio bas mali. Ako imate jos neku preporuku javite. Slobodno sa ovog sajta. Danas narucujem ;)

Za takve aktivnosti, G Shock je neprevazidjen, i jos mozes da uzmes bilo koji model, posto su svi odlicni.

Planiram da, verovatno na leto, kupim sat do 10.000 din.
Sat treba da ima sledeće karakteristike
- obavezno da ima dan i datum
- kožni kaiš (eventualno metalni, ali sa mogućnošću stavljanja kožnog, a da to ne naruži izgled sata)
- poželjno, ali nije obavezno da ima hronometar
- što se tiče mehanizma, nije problem ni kvarc ni automatik, ali bi možda malo više voleo automatik.
Ja već imam neke svoje favorite, ali hoću da vidim predloge drugih.

Tacni :).

Salim se, dobri su to satovi. Ako je tacnost imperativ - pogledaj kvarcne Casio satove. Ipak sa kvarcnim mozes vecu tacnost da dobijes. Da te ne uplasi - kod automatika mozes da ocekujes +/- 5-10 sekundi odstupanja dnevno, mozda i manje.Kod kvarcnih bi to trebalo da je na mesecnom nivou.

Casio mi je i bio u prvom planu, ali sam kasnije video da i Seiko ima satove do 10000, koji mi se sviđaju. 10 sekundi/dan, to mu dođe 300 sekundi/mesec (5minuta), a godišnje ceo sat?! 😮. Zar je moguće toliko odstupanje?

Tako navodi proizvodjac...mislim cisto da se ogradi. Ali svaki mehanicki sat (iole kvalitetnijeg mehanizma) moze se jako lepo podesiti da uopste nema prevelika odstupanja...

ljudi mešaju hronometar i hronograf, hronometar nemaš ispod dve hiljade evra

drugar ima seiko 5 i ne naštelava ga tri puta godišnje, a ne skida ga ni kad spava, uvek radi tačno, sve to zavisi da li je stalno nošen, kako se nosi, da li je razrađen, da li ima puno ulja i slično, neka dide u +, pa kad ga staviš noću na sto ode u - i to ne bude 30 dana x 10 sekundi....svakakvih iskustava ima, ako ti baš ne odgovara tačnost ideš kod majstora da ga sredi malo

Mislio sam na štopericu. Pretpostavljam da ste me razumeli. Što se tiče podešavanja, ja sam iz okoline Leskovca i ne znam da li u Leskovcu ima kvalitetnih majstora, pa ću izgleda ipak da se ograničim na kvarcni sat, za sada, jer volim kad mi je sat tačan. Par sekundi gore/dole mesečno mi ne smeta, ali na dnevnom nivou ne bih voleo odstupanja od 5 i 10 sekundi.

Back