Pozdrav svima

Nov sam ovde i zeleo bih da vas pitam nesto meni trenutno veoma vazno:
Hocu da kupim sat, polovan, model Cerruti Odissea, koji je u odnosu na sve nove satove iste marke mnogo jeftiniji. Ne raspolazem velikim budzetom. Vec duze vreme trazim sat koji bi mi se svideo i evo ovaj model mi se veoma dopada, iz vise raznih razloga (nekada sam imao lep klasicni Carrera, ona jeftinija klasa, koju ovde vise ne uvoze).
Sat ima narukvicu od kaucuka i kuciste boje roze zlata, rimski brojevi iste boje. Proucio sam ga malo na netu (medjutim, nisam nasao konkretno isti takav koji bi imao rimske brojeve, a gumenu narukvicu (gumenu ima model Odissea Sportiva koji lici na ovaj, ali su brojevi arapski, a opet ovaj s rimskim ima koznu)). Valjda je ovo stariji model, a ne mesavina vise slicnih? Prema podacima s neta, staklo je mineralno. Ovo ima najvise par ogrebotina. Kuciste malo vise, ali veoma sitnih. Vlasnik kaze da ne zna gde mu je kutija (a sigurno ni garancija), (inace se cini fin, iskren, normalan momak), kaze i da je original i da mogu da proverim, te sam duze razgledao uzivo i poredio sa slikama koje sam video online i mislim da jeste original. On ima jos jedan sat iste marke i prodao bi 1 od ova 2, navodno po toj ceni jer mu trebaju pare, nisam zapitkivao.
Na samom brojcaniku u dnu pise dva ’’swiss’’ sto sam i video na nekim slikama vise modela, iako je cesce ’’swiss parts’’. Mislim da je to jer je stariji model, ali vi verovatno najbolje znate.
Zanima me sledece: da li staklo moze da se polira (i okvirna cena toga), da li i takva kucista mogu da se poliraju (takodje cena) a da kasnije izgledaju kao nova, da ne budu mat, vec sjajna?
Izvinite na opsirnosti (i neukosti), ali sve u cilju boljeg razumevanja

. Hvala