Secam se mog perioda privikavanja na iluminaciju... U tom cenovnom rangu, veruj mi, neces naci cak ni sat sa iluminacijom kojim ces biti potpuno zadovoljan (osim neprikosnovenih Seiko Divera, eventualno Orienta). Ja na satu imam iluminaciju, koja je (ironicno) u uslovima slabe osvetljenosti potpuno neupotrebljiva, a u totalnom mraku bih mogao da ocitam vreme sa njega sve i na nozi da ga nosim. Na sve to... ako sat cesto koristis u uslovima slabe osvetljenosti ili potpunom mraku, pretpostavljam da se bavis nekim malo grubljim poslom, za koji su digitalni satovi od 4-5 hiljada idealni. Ja povremeno provedem noc napolju, bilo u lovu ili backpackingu, uz potencijalnu opasnost od gubljenja sata i koze na... donjem delu ledja, a za sve to vreme mi treba jasna i pouzdana vremenska referenca, i zato planiram da kupim neki digitalni Casio koji cu nositi kad mi treba.
Ako ovo nije tvoj slucaj, kao sto Shmizla rece, navici ces se vremenom. Svaki sat ima svoje specificnosti koje mozes provaliti a onda ce ti koriscenje biti olaksano. Sat kao sat je odlican inace