Dedin Slava sat (info i reparacija)
Pozdrav svima,
Znam da Slava satovi nemaju neku materijalnu vrednost. Koliko sam video po sajtovima za prodaju, cene za primerke u okej stanju idu do nekih par hiljada dinara. Ono što mene intersuje jeste koliko bi me od prilike koštalo da jedan takav sat dovedem u neko pristojno stanje, i možda neka informacija o modelu i starosti ukoliko neko zna.
U pitanju je dedin sat automatik, koji je otac nasledio i nosio neko vreme kada je primetio pa posle nekog vremena na ruci jednostavno stane. Njemu su davno rekli da bi trebao da odradi čišćenje mehanizma, ali da se to ne isplati jer sat nema neku vrednost. On ga ja tada ostavio sa strane, ja sam ga kao klinac nosio par puta, ali mi nije bilo parktično jer bih jednostavno nekad krenuo da pogledam koj je vreme, a sat stao.
Ovako na oko ne izgleda loše, verujem da je za svoje godine lepo očuvan, možda bi valjalo da uzmem neku pastu da malo ispoliram staklo, ako je tako nešto moguće. Onda naravno da rešim taj problem zbog koga povremeno jednostavno stane iako je na ruci. Sad da li je samo to čišćenje mehanizma ili još nešto pored toga, ako neko može da me posavetuje šta može da bude i koliko bi novca to koštalo. I narukvica je trenutno neka najgora imitacija kožne i ona bi morala da se promeni.
Ne bih ga koristio kao sat za svaki dan, posedujem jedan Lorusov hronograf sa metalnom narukvicom već 5-6 godina, pre negde sam uzeo i jedan G-Shock kad nešto radim, i iskreno sad mi je to sat za svaki dan ioanko nisam neki ljubitelj digitalnih satova, ali svi znamo njegove prednosti. Želja mi je bila da kupim neki automatik sa kožnom narukvicom, koji bih nosio ponekad kad izađem, sad trenutno novca za to nemam, pa sam mislio ako ima računice da sredim ovaj, a i na sve to je uspomena na dedu koga pamtim kroz maglu.
Ispod su slike, a ja se unapred zahvaljujem na svakoj informaciji.

Evo i jedne koju sam našao na webu sat u odličnom stanju i koja me ohrabirla na poduhat, ali nažalost bez nekih informacija u vezi sata.