Ajde ukratko da predstavim iscrpan proces restauracije ovog lepotana! Za pocetak kuciste - dosta dobro stanje, ali katastrofa ispolirano i to potpuno pogresno...
Bilo je puno posla sto se tice kozmetike, ali vredelo je...
Ovo vec pocinje da lici na nesto!
Ali dzaba toliki trud kad cifer ima ostecenja...
Ciscenje je dalo nekog rezultata, ali trajna ostecenja ostaju.
Kako nabaviti novi cifer, povuci, potegni... Fini ljudi iz Zenitha i Maestro Jewellersa su izasli u susret i posle dva meseca NOS cifer je dosao u moj posed.
Medjutim, dosao je plavi! Nema veze, meni jos lepsi. Ali ne lezi vraze, ne slazu se kazaljke. Neko ne bi ni primetio, ali ja sam cepidlaka... Model sa plavim ciferom imao je kazaljke koje su imale belu liniju u sredini, a moje kazaljke imaju crnu liniju.
E onda je sat dosao u mirne ruke majstora Simovica, koji je na kazaljke naneo belu liniju maketarskom bojom i sredio otpalu luminaciju sa njih. Mehanizam je naravno dobio kompletan wellnes tretman i sad kucka kao mladic na visokoj frekvenciji!
Sam put, do ovoga sto sledi na fotkama ispod, bio je dugacak, uz dosta ulozenog vremena (i necega drugog, ali necemo o tome). Svakako je vredelo, jer ovako nesto se danas ne moze kupiti. A lako je uci u radnju i iskesirati sat iz izloga...

(Sutra cu obezbediti fotke sa DSLR aparata, pa cu biti naknado ubacene).