Sat za celi život

Bio neki pilot, valjda jedan od prvih, mislim da se zvao Alberto Santos Dumont. E za njega kazu da je prvi stavio na ruku muski rucni sat. Uradio mu neki ortak, neki Louis Cartier 1904. godine.
Jedan sat - celog zivota!!!!
Utopija.
Ali ako bi se desilo, kojim slucajem, da mi neki Santosov naslednik, nicim izazvan pokloni taj, iz 1904-te, odneo bih ga i u grob, a kamoli nosio do kraja zivota.
cartier.JPG

bojim se da sam ja neskroman

Joj Vladane, ovaj sat ti je mnogo ruzan! Dzabe mu sve inovacije i ostale zavrzlame, mora da bude sat pre svega. E to su zaboravili kada su se bavili tim naprednim tehnologijama, i umesto da naprave sat, napravili su "robosat".

Evo sto se mene tice sta bi ja izabrao kao sat za "duzi period" Moderna tehnologija, savremen dizajn, a i dalje lici na sat :)

Attachments

• SeikoIgorKanada.jpg
    SeikoIgorKanada.jpg
    73.3 KB · Views: 351
Ma sta mislili sat izuzetnog kvaliteta za sve uslove radjen....odelo,sport,svaki dan...lep...

Rolex-Submariner-116610-LN.jpg

Milane apsolutno se slažem, probao sam ga pre 3 meseca na Ciriškom aerodromu i oduševio se kako mi stoji i uopšte kako izgleda uzivo. Korona je vrhunska u svakom pogledu.

Ma pazi i samo svi znamo da ima itekako boljih ali ovaj sat nekako je i dostupan zato sam isao na sam naslov teme. jeste za ceo zivot!

Tako nešto ne postoji, ali recimo ovo, mada ni Zmajev predlog nije los!

Attachments

• lifestyle_intro_portuguese-chronograph_iw371401_1.jpg
    lifestyle_intro_portuguese-chronograph_iw371401_1.jpg
    27 KB · Views: 136
Ako je do maštanja o nedostižnom, onda bi to bio ovaj Vacheron Constantin Patrimony Traditionnelle "Calibre 2755", sa večitim kalendarom, vidljivim tourbillon-om i uopšte dizajnom koji mi baš leži. Mnogo teže je kad maštam o dostižnom...

1-13.jpg

Mislim da jedan sat nije dovoljan, ali recimo jedan od satova koji bi sigurno duze bio na ruci je ovaj prelepi Tag sa sjajnim mehanizmom:

Attachments

• tag-heuer-grand-carrera-calibre-36-rs-3.jpg
    tag-heuer-grand-carrera-calibre-36-rs-3.jpg
    93.4 KB · Views: 123
Pa kad je u pitanje celi zivot

Na ruci Zenith El Primero, onako solidno dokazno istoriski podrzano, - nije vazno koji model ovaj je sasvim solidan

Zenith_FB_2008_006.jpg

E sad za ceo zivot odabrao bi isto ovu kucu !

2008102010073095650.jpg

U dvoristu zeleo bih da se mota ovaj lepotan !

OberdellaValcuvia.jpg

U garazi ili ispred kuce na parkingu ovaj Mercedes - znate da volim retro stil !

gullwing-exterior.jpg

A u krevetu zaeleo bih ovu zenu - Monica Bellucci !

Monica-Bellucci-Wallpapers-5.jpg

Mislim da su moje zelje nimalo neskromne ali iskrene !

Walter
To što si slike moje kuće i kola postavio bez moje dozvole još bih ti i oprostio.
Ali način na koji si iskoristio sliku moje verenice-e, to je nedopustivo.
:nono:

Walter ... :congrats: ...za ukus ! Oduševio me tvoj post.

Što se mene tiče, ostajem vezan za ovaj brend, čak i ako je za celi život...

8vvmmq.jpg

sebvoi.jpg
2wbwzg2.jpg

Da se ja pitam to bi trebao biti klasican, dobar i lep sat(madju najlepsim na forumu ;). Ne treba biti neka skupa ludnica od dijamanata. Mora imati ime i funckije i prepoznativi mehanizam. Meni na pamet pada samo jedan TAKAV :D
Zenith-El-Primero-Foudroyante-110th-Chronograph.jpg

Svaka cast na izboru.. Sto se mene tice COPY - PASTE
znam, prijatelju, ali je problem sto te uslove ispunjava bar jos sto drugih satova! :D
Ali, u stvari, problem je sto se ukus gradi vremenom, a i menja s vremenom, pa ono sto izaberem danas, sutra vise nece biti zanimljivo... a i ja sad ko da stvarno treba sutra da kupim poslednji sat u zivotu... :D
Pa, kad kinta ne bi bila problem, vrlo verovatno da bi moj izbor bio...
A Lange & Sohne Tourbograph Pour le Merite

702.025.jpg

702.025_LG_1.jpg

Za ceo život?

IWC Portuguese Grande Complication

Features
Grande Complication with 657 mechanical components, automatic chronograph movement, perpetual calendar with display of the day, date, month and the complete year in four digits, perpetual moon phase, minute repeater, small hacking seconds, engraving of a sextant on the case back
Movement
Calibre: 79091
Beats: 28,800/h
Jewels: 75
Power reserve: 44 h
Winding: automatic
Case
Materials: watch and folding clasp in 18 ct red gold, silver-plated dial, dark brown alligator leather strap with 18 ct red gold stitching
Glass: sapphire, arched edge, antireflective coating on both sides
Water-resistant: 3 bar
Diameter: 45mm
Height: 16.5mm

Evo i lepog wallpapera:
iwc_gc_plans_lg.jpg

Jedino se plašim da mi ne bi lepo stajao... 45mm je možda previše za moj zglob :(
Naravno, cena nikako nije problem =)

Back