Slike ruskih satova

Radijum je bio izuzetno opasan, zato su ga izbacili. A tricijum se i dan danas koristi, ali na brojcanicima i kazaljkama nije opasan, jer je u tzv. "kapsulama", pa emituje minimalno beta zracenje. Opasan je ako se proguta, udahne i slicno. Znaci - ne jedite satove :d

Ruski satovi (Poljot, Vostok, Komandirskie, Aviator, Okeah, Strela, Sekonda)

Zelim da vidim sve vase ruske satove

Evo vam moji POLJOT 23 JEWELS CHRONOGRAPH 3133
SDC13348.jpg
SDC13351.jpg
:proud::proud::proud::proud::proud::proud::proud:

Last edited by a moderator:
Re: Ruski satovi (Poljot, Vostok, Komandirskie, Aviator, Okeah, Strela, Sekonda)

pozdrav, bt321, i dobrodosao! odlican sat! :)
vec postoji tema Slike ruskih satova, verujem da ce moderatori premestiti tvoj post, a slike nasih rusa mozes da vidis tamo! :)

Last edited by a moderator:
Re: Slike ruskih satova (Poljot, Vostok, Komandirskie, Aviator, Okeah, Strela, Sekonda)

Pridruzujem se dobrodoslici bt321. I lep ti je primerak Poljiota :top:!

Kao sto je Sima najavio - post je preseljen u postojecu temu.

Evo i ja da po prvi put pokazem nesto na forumu. Danas mi je stigao ovaj Komandirskie iz Rusije. To je moj jedini mehanicki sat koji trenutno imam i prvi koji sam sam kupio. Jako sam zadovoljan kako izgleda. Unutra je 2414A mehanizam i prema papirima proizveden je u decembru 2010 godine. Za kais nisam siguran da li je ovo prava koza ili neka sintetika. Kupio sam ga na ebay i sa postarinom je kostao 50$ Pri podizanju na carini sam morao da platim jos 7€. Sve u svemu vrlo sam srecan i htedoh da podelim moje zadovoljstvo sa vama. Kad se malo slegnu utisci napisacu jos nesto.
Veliki pozdrav

Attachments

• BILD2655.jpg
    BILD2655.jpg
    48.3 KB · Views: 165
  • BILD2653.jpg
    BILD2653.jpg
    71 KB · Views: 175
  • BILD2647.jpg
    BILD2647.jpg
    62.2 KB · Views: 163
  • BILD2652.jpg
    BILD2652.jpg
    72.5 KB · Views: 268
  • BILD2634.jpg
    BILD2634.jpg
    96.2 KB · Views: 170
Prvo, dobrodošao na Svet Satova a zatim i dobrodošao u svet mehaničkih satova. :)
Čestitke na kupovini i želim ti da te služi dugo. :)

@Djuka82, dobrodosao i cestitam na izboru! mislim da za taj novac nisi mogao bolje, pametnije i mudrije da izaberes! :)
jel moze samo neki mali info o tome kako si platio preko ebay-a i koliko si dugo cekao na isporuku?
poz i uzivaj u satu!

Pa sat je poslat 23.01 i stigao je danas. Dakle, tri nedelje. Kupio sam od prodavca koji trenutno ima najaču ponudu Vostok satova na ebay (Neznam da li sme ime da se kaže??). Odgovara i na mailove doduše na ne baš sjajnom engleskom ali dovoljno da se razume :). Pošto sam u Nemačkoj platio sam sve preko paypala. Trenutno pratim još neke aukcije, tako da za vikend ću se možda još pojačati.

Djuka, cestitke i od mene, mislim da si kupio mnogo lep sat, a ubrzo ces spoznati lepotu mehanickih satova.
pozdrav

Djuka, nije problem - slobodno navedi naziv eBay prodavca. Takodje se pridruzujem cestitkama na odlicnom satu! Kao sto su dragon i sima hrabri vec rekli - dobrodosao i na forum i u svet mehanickih satova!

Trenutno pratim još neke aukcije, tako da za vikend ću se možda još pojačati.
Auuu - zaraza te je vec uhvatila :lol:

Djuka sve čestitke i od mene, kupio si odličan sat po neponovljivoj ceni. :congrats:
Ustvari kada malo bolje razmislim, u ovom slučaju odnos kvalitet/cena verovatno teži beskonačnosti ;)

Pozdrav.

Đuka82, izuzetno mi se sviđa tvoj sat. Sve čestitke i od mene i u zdravlju da ga nosiš.

@vladas Prodavac se zove zenitar i kao što sam rekao ima veliku ponudu novih ruskih satova, a najviše raznih vostoka. Možda je još neko imao iskustvo sa njim pošto je već dugo "u poslu" koliko znam. Sat sam namestio prema zidnom radio satu koji imam i posle 18 sati kada sam ga ponovio navio imao sam kašnjenje od 4 sekunde. Koliko znam iz nekih knjiga a i iz foruma to je i više nego dobar rezultat?

Najbolje da poredis vreme spram nekog preciznijeg sata, najbolje singronizovanog sa atomskim casovnikom i to mozes nati na netu, npr. ovde. Jer tvoj zidni sat moze takodje biti neprecizan.

Re: Slike satova iz vase kolekcije!

evo jos jednog ljubimca, kupljenog pre nekih mesec dana... :)

IMG_9208-mala-fin.jpg

IMG_9206-mala-fin.jpg

IMG_9205-mala-fin.jpg

Back