Slike ruskih satova

Predivna mi je Raketa... ali nas je bio jaci! :D

99792d1413469672-izbor-crno-narand_ste-verzije-amphibia-svet-satova-le-sata-amphibia-svet-satov.jpeg

Uh, jos ne mogu da prezalim sto se sve izjalovilo... ali, dobro, mozda nekad bude. Mozda sad kad im je kriza da im ufuramo klizeci... daj sta das... mada, kako se i Meranom dobro bio zaljuljao, tesko.

Nista... ostaje zal za jednim potencijalno finim satom.

Kod Rakete mi se sviđa, ruski mehanizam i dimenzije kućišta. Kazaljke su trebale biti veće (kao kod starog modela) i cena je morala biti razumnija (pominje se cena od oko 56500 rubalja, približno 800 evra).

Evo jedan drugarov starojko...
IMG_20150306_152812.jpg IMG_20150306_152754.jpg IMG_20150306_152805.jpg

Nisam viđao mnogo ovih 33x u našim krajevima, brojčanik je posebno interesantan braon boje...

...zaboravih da okačim mog novog pulena... Nisam ljubitelj zlatne boje, ali ova je zagasito zlatna i fino se uklopila sa 'rising star' brojčanikom... Kad se tome doda smešna cena za koju sam ga pazario, jasno je da nisam mogao odoleti... Sad sam na prekretnici što se kupovine Vostok merača vremena, ili ću sve rasprodati dok još mogu da se borim sa sobom, ili ću pokupovati sve što mi padne pod ruku, a vezano je za tu tematiku...
uploadfromtaptalk1425668677657.jpg

Last edited by a moderator:
Da ta kućišta tip 33x su malo ređa.
Taj konkretan model sa tenkom, koliko mi je poznato, postoji sa crnim i zelenkastim brojčanikom, tako da je ta braon boja rezultat diskolorizacije.

Pre nekoliko godina mogao sam za male pare kupiti potpuno očuvan primerak ali nisam jer mu je otpalo malo hroma sa prstena. E da sam tada znao ono što sada znam ne bi mi utekao.

^
Ma ima ih raznih...
w_komandirskie50m_2_2304131_zps6c78cd56.jpg
ruwvostokm11a.jpg
14.jpeg

Pretpostavljam da je njegov ovaj u sredini zlatkasto-braonkasti, jer jednostavno ne mogu da verujem da je tako ujednačeno promenio boju...

Ево у Београду се може наћи нешто овако лепо, па желим да своју радост определим с класним окружењем свих вас који припадате овом форуму. :

Слава, 26 рубина, савршено стање, сделано в СССР осамдесетих година.

Мрежасти цифраник, савршено стање, наравно, ради тачно и поуздано, као пре три деценије када је први пут навијен!

IMG_9254.jpg

IMG_9256.jpg

IMG_9255.jpg

Била је то љубав на први поглед, његово биће је одредило моју друштвену свест!

Last edited:
U kakvom nam je država K, za mene je dokaz i da se ovo kupi za nepunih 15 evra...
Četiri rade (od toga dva u mint mint stanju, na amfibiji malo ogteban bazel sve ostalo perfekcija, a na belo-crnoj slavi čuknut pleksi, ostalo bombona). Plava slava super očuvana, ali ne radi...
uploadfromtaptalk1436606940373.jpg

Treba mi mala pomoć u identifikovanju ko je proizvođač ove narukvice iz sovjetskog perioda?

Naime, na narukvici piše Ц.5Р.50к, što kako sa pronašao na nekom ruskom sajtu znači da je cena 5 rublji i 50 kopejki, i da to utiskivanje maloprodajne cene na sam proizvod nije bilo ništa neobično za sovjetski period (i za socijalističke zemlje uopšte) jer su tako suzbijale "profiterstvo" i preprodaju proizvoda po skupljim maloprodajnim cenama od određene...

Na narukvici je logo u obliku munje, meni nepoznat u kontekstu sovjetskih proizvođača satova...

Evo slika, pa ako neko može da pomogne...
IMG_20150724_175543.jpg IMG_20150724_175548.jpg IMG_201507205_055614.jpg

Hmmm ako je u pitanju munja onda to moze biti molnija. Posto molnija znaci munja. :)
I sam sam se pitao ali nisam nasao informacije za proizvodjace narukvica, posebno kada nije utisnut brend, a ne neki logo, ili kao kod amfibija sto nije bilo nikakve oznake osim da su od nerdjajuceg celika ( cini mi se da pise "nerz" ovako napamet).
Ako neko zna vise i mene zivo zanima!

Moje mišljenje. Narukvica nije proizvod ni jedne sovjetske fabrike satova. Sovjetski satovi često su dolazili u kutiji bez narukvice ili kaiša (kao na slici). Sat bi unutar kutije bio pričvršćen trakom. Postojale su fabrike koje su između ostalog proizvodile i narukvice. Jedna od takvih fabrika jeste i Moskovski juvelirski zavod (logo u vidu stilizovanog slova M). Narukvica za koju se raspituje Kure je najverovatnije proizvod neke slične fabrike.

79154d1385333557-istorija-vostok-satova-amfibija-i-komandirski-albabundleeq3.jpg

Last edited:
Na narukvici je logo u obliku munje, meni nepoznat u kontekstu sovjetskih proizvođača satova...
Ovo je logotip Vitebskog aparatnog zavoda (Витебский приборостроительный завод) lociranog u Bjelorusiji... Ova fabrika proizvodi dijelove za druge fabrike kao sto "Luc" u Minsku i satovi narukvici. U 1990-2000-tih oni su izradu rucni satovi pod svojim brendom "Vympel". Danas proivode dijelove za namjestaj.
Narukvica nije proizvod ni jedne sovjetske fabrike satova.
Prvi Moskovski satovi zavod "Poljot" proizvodil svoji narukvici od nerdauceg celika... Na primjer http://www.technochas.ru/_img/4/20_1.jpg

Surok55 dobro došao na forum. Odlična informacija. Prva poruka pa odmah u centar. Svaka čast.

Da razjasnim, rekao sam da narukvicu od kolege KureNS nije proizveo nijedan sovjetski proizvođač satova. Nisam znao za Витебский приборостроительный завод. Takođe u prethodnoj poruci napisao sam da su sovjetski satovi često (ne uvek) prodavani bez narukvice.
Znam za Moskovski juvelirski zavod. Znam i da je narukvice proizvodio Belgorodski zavod Ritm (Белгородский завод Ритм).

Moskovski juvelirski zavod
_ZC1Cf2KvJo.jpgtNPBBk9GiVU.jpg

Ritm
DtaIOz8T.jpg

Surok55 imam nekoliko pitanja za tebe.
-Ko je proizvodio narukvice koje nemaju logo ili logotip na kopči? Takve narukvice se mogu videti na sovjetskim satovima.
-Možeš li navesti još neke proizvođače narukvica za sovjetske satove?
-Ako je recimo kopča potpisana sa Poljot ili Vostok ili Raketa da li to sigurno znači da su je proizvele Poljot, Vostok ili Raketa ili postoji mogućnost da ih je proizveo na primer Витебский приборостроительный завод?
Izvini na malo većem broju pitanja.

Last edited:
Pozdrav kolega surok55!
Čini mi se da ste prethodnu poruku pisali pomoću nekog on-line prevodioca. Da li sam u pravu? Ako vam je lakše možda bi mogli pisati na ruskom. Ako se i ostale kolege slože.

Može li neka dobra duša da mi napiše koja je ovo narukvica na 1967?
Da pojasnim pitanje, ima li posebno da se kupi i ako ima pod kojim imenom da je trazim?
Schwestern_2.jpg

Last edited:
To je orginalna narukvica od 1967. Model sa brojevima na brojčaniku išao je sa tom narukvicom. Model bez brojeva na brojčaniku (samo satni markeri) išao je na gumenom kaišu. Koliko znam ne može se posebno kupiti.

PS-Oduvek sam želeo Amfibiju 1967.

Last edited:
Back