Slike ruskih satova

evo nekih brzinskih informacija.....dimenzije sata su 35 milimetra bez krunice,debljina 10 milimetra,promer narukvice 18 milimetra.Sat koristi mehanizam SU 2614.H sa 19 rubina i brzim datumom.U suštini oba dve rakete koriste u osnovi isti mehanizam,razlika je u dodatku za datum...isti mehanizam koriste i neki modeli poljota.Sat je iz ranih devedesetih godina i ne tako čest...iz lične kolekcije...dvobojna raketa 004.jpgsu 2614.h 002.jpg

Ево вам једна фотографија руског савременог звонара, знам да ће вам бити драго:

POLJOT 1-MChZ an alarm clock vibration 20E.jpg

Није из моје колекције.

Poljot, stalin 70e.jpg

Један примерак пропагандног сата 1 МЧЗ. Сати је онолико колико показује Стаљин. Црвено и црно, каква комбинација. Тешко оном ко би у оно време приговорио оваквом естетском решењу!

Sputnik 50e.jpg

Ово је један вид некада популарног часовника 1 МЧЗ "Спутњик". Пропагандни часовник који је израђен у славу и успомену на лет човека око земљине кугле кроз Космос. Мушкарци СССР-а су волели да носе ове часовнике на руци, а жене су давале синовима име "Космос". То су била времена....

sput.jpg

Још један "Спутњик" 1 МЧЗ за ваше задовољство и у спомен херојским напорима човечанства које је подигло човека у Космос.

$(KGrHqZ,!pgE7BcvkddwBO+M--gQ8w~~60_3.JPG IMG-20120321-01754.jpgIMG-20120321-01757.jpg

Ne mogu da izdrzim, a da ovo ne podelim sa vama, stigle su mi slike iz Nirnberga od moga rođaka koji je kupio sat preko ebay-a iz Moskve.
Nadam se da ce sledece nedelje biti u mojim rukama i obecavam lepse slike, ovo ja nisam slikao vec moj rođak, izinjavam se u njegovo ime.

Last edited by a moderator:
Back