Kad vec na temi
Koji sat nosite... postavih sliku vecerasnje kombinacije, da se ujedno osvrnem i na taj sat koji sam, pomalo kompulsivno, kupio prije par godina.
Naime, kako nikada nisam bio neki veliki Seiko
fanboy, ovo bi bio tek jedan od mojih rijetkih izleta u svijet Seiko satova, te ovdje necu nadugo i nasiroko, jer zaista nisam veliki poznavalac brenda.
Ovaj sat,
SEIKO SRPC65 (kalibar
4R36), kupih iz pomalo smijesnog razloga

- tamo nekad prije pandemije, slucajno naletih na neku sliku na internetu i, mozda vise od samog sata, svidjela mi se kombinacija neke aftermarket narukvice i njegovog cifera, te ga kupih - kao sto rekoh, kompulsivno, bez neke jasne ideje sta ustvari kupujem - sa zeljom da bas tu kombinaciju u neka doba i isprobam, tj. da kupim i narukvicu itd.
Elem, tu narukvicu sa slike nikada nisam pronasao

, pa sat ostade na svojoj originalnoj stainless steel (Ion Plating) narukvici, i mada sam nekoliko puta bio blizu da ga prodam, nekako mi je prirastao srcu, pa ostade u kolekciji, te se, ne tako rijetko, zna pojaviti i u rotaciji.
Kao sto rekoh, nikakav sam strucnjak kada su Seiko satovi u pitanju, pa mogu komotno reci da me je ovom satu privukao prije svega jako lijep, "zivahan" cifer, koji, ovisno o kakvom je svjetlu izlozen, cas sija plavom bojoma, cas je zelen, pa tirkizan.
Evo i koja slika, i moji pokusaju da uhvatim tu igru nijansi plave i zelene, mada uzivo sve to izgleda jos ljepse.