Pa kvarc uglavnom ima hack funkciju, jos lakše da pogodis...Pa osovina je okrugla, moze da se pomeri kako hoces, nego treba pogoditi da pada tacno u podeok, posto je verovatno kvarc u pitanju
Pozdrav svima. Imam ponudu da menjam moj SNZF17K1 za seiko pogue pepsi kojem fali jako malo plus poliranje. Ali je kompletan se krunice. Vredi li menjati se i popraviti to? Klatno se otkačilo, narukvica da se popravi i da se promeni ključ.![]()
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Miyota 6P98Koji mehanizam? Generalno može, nije problem ...
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Daj slike prvo... Preporuka casovnicar, ovako na prvu, obzirom da ne znamo problem...Pozz,kolege,imam jedan sat iz 40 ih godina,krunica me zeza.Ovako,ako moze neko ko se razume da mi pomogne.Nece da se navije,kao da nesto blokira krunicu,malo uspem i sekundara krene i to je to.Da li neko zna u cemu je problem? Da li mogu to sam da resim ili da nosim kod sajfzije.Hvala.
Your Eco-Drive timepiece is specially powered by Citizen's proprietary ECO-DRIVE TECHNOLOGY, which converts any source of light (natural and artificial) into usable energy. The harnessed energy is then stored in a special power reserve to keep your timepiece charged and running properly. If the second hand starts to jump instead of ticking every second, it is normally a sign that your timepiece needs to be recharged.
To se zove izohronizam, obicno se meri odstupanje na 24h. Dakle, ako sat radi +3s/d nad je skroz navijen, a - 27 s/d nakon 24h, izohronizam je - 30s.Provjeravao sam sat u svim situacijama. Mehanizam Sellita sw200. Rezerva snage 38h. Kad ostane na nekih 10h rezerve snage počne da kasni i do 1-min. Sa drugim satovima nisam primjetio ovu pojavu. Sat je star 2 god, da li mu je vrijeme za majstora. Tj da li je ovo normalna pojava.
Pozdrav